Vi lager melkesyregjæret kål

Nytt kurs fra Sørum Økoforening!
Gamle konserveringsteknikker: Vi lager melkesyregjæret kål 
Lørdag 4. november kl. 13 – 16:
Kursleder: Anja Schiel
Kurssted: Kjøkkenet på Sørumsand skole
Melkesyregjæring eller fermentering av grønnsaker er en gammel konserveringsmetode som fortsatt brukes i mange land. I Tyskland lager man Sauerkraut, som betyr surkål, men som er noe helt annet enn norsk surkål. Sauerkraut er melkesyregjæret eller fermentert kål. Vi skal lage den selv, med fersk økologisk kål.
Melkesyregjæring er en gammel konserveringsmetode som har vært i bruk i minst 10 000 år. Metoden tar vare på vitaminer og mineraler og sørger samtidig for at surkål er veldig lett fordøyelig. Melkesyrebakterier er viktig for tarmene og styrker vårt immunforsvar. I tillegg kan vi garanterer at denne kålen ikke inneholder skadelige konserveringsstoffer eller andre tilsetningsstoffer.
Ingen kursavgift, men kostnader for kål,salt og urter må påregnes. (det blir ikke dyrt). Du må ta med et stort syltetøyglass, norgesglass og lignende (min 1 liter), med lokk.
Påmelding til Grete Vahsen på epost: gvahsen@online.no innen 28.10.