Suksessen er tilbake!

Etter stor suksess med “Skinner til frihet” i 2016, er forestillingen tilbake på skinner denne sommeren. “Skinner til Frihet” er utendørs historisk spill om okkupasjonstida på Romerike (bilde er fra fjorårets forestilling).
 
VIKTIG: Få billetter igjen til premieren! 
Med museumsjernbanen Tertitten som kulisse tas publikum med på en teateropplevelse langt utenom det vanlige. Langs banen vil du oppleve historiske og spennende tablåer, og på Fossum Stasjon vises hovedspillet. Deler av forstillingen er basert på virkelige personer og situasjoner fra Tertitten og Romerike. 
“Skinner til Frihet” tar oss med tilbake til 2. verdenskrig og hverdagen langs skinnene. Her blir vi kjent med en familie som flytter fra Oslo og bosetter seg ved Tertitten. Far i huset har fått seg stilling som lensmann, og ser det som sitt opphøyde mål å rydde opp på de “gudsforlatte bygdene”.
Men på Tertitten og blant togfolket skal det vise seg å foregå mye motstand. I det skjulte jobber sivilister for å motarbeide den tyske overmakten med alle midler. 
Dette er en historie om mot og motstand, ungdommelig kjærlighet og lekenhet, makt og maktmisbruk. “Skinner til Frihet” er en morsom, vakker, intens og samfunnsaktuell forestilling. 
Forestillingen er egnet for voksne, og for skolebarn i følge med voksne.  
Oppmøte: Urskog-Hølandsbanen “Tertitten”, Sørumsand Stasjon.
Billetten inkluderer togreisen t/r Fossum Stasjon.
Varighet 2 timer og 30 minutter.
Se www.romeriksspillene.no for mer informasjon. 
VIKTIG INFO ANGÅENDE LEDSAGERBILLETTER OG FOR PUBLIKUM MED NEDSATT FUNKSJONSEVNE
Tertitten er et gammelt tog, og er dessverre ikke tilrettelagt for funksjonshemmede. Ta kontakt med prosjektleder Anja Celine Pedersen på e-post anja_celine@hotmail.com på forhånd, slik at vi kan tilrettelegge turen på best mulig måte. Dette gjelder også for dem som har behov for ledsagerbilletter.