Stor kunstmesse på Sørumsand

Lions Club Sørum arrangerer kunstmesse på Festiviteten på Sørumsand lørdag 25. mars og søndag 26. mars. Den idealistiske klubben er klare for å arrangere sin første store kunstmesse på Sørumsand, fra venstre John-Per Haugstad, Anja Schiel, Harald M. Baarli, Nomdo Westerdaal og Egil Sporild (Foto Jørgen Kirsebom).
 
Lørdag 25. mars blir det offisiell åpning og vernissage kl 11.00. Utstillingen er ellers åpen lørdag 25. mars fra kl 11.00 til kl 17.00, og på søndag 26. mars fra kl 12.00 til kl 17.00.
– Lions Club Sørum ønsker å dele skapende kunst med befolkningen i Sørum. Det er vårt håp at vi sammen kan bidra til å løfte frem kunst og kultur i lokalmiljøet. I Blaker vokser det frem en kunstnerkoloni som over tid vil berike både lokalmiljøet og regionen, forteller Harald Baarli, lederen for arrangementskomiteen i Sørum Lions Club. 
På Festiviteten på Sørumsand vil 43 kunstnere fra forskjellige steder på Østlandet presentere sine arbeider for salg.
– Her vil man finne alt fra smykkekunst, keramikk, billedkunst og foto. Blant billedkunsten er det mange forskjellige teknikker representert. På kunstmessa vår vil det bli vist bilder fra en glasskunstner som lager sine bilder med fusing-teknikk på glass. Teknikken er gammel og kan spores helt tilbake til 1500 år f. kr. Rester av glass bearbeidet på denne måten er funnet i Mesopotamia, dagens Iran og Irak, forteller Egil Sporild, presidenten i Lions Club Sørum.
En av kunstnerne er Nord-Irakeren Shaben Bamerni. Han trosset både krig og lærere for å følge sin drøm. Han var en liten gutt som elsket å tegne og i 1999 reiste han til Norge for å leve som kunstner. 
– Bamerni bruker kniv og fingre i stedet for pensel når han maler. Han har utviklet en teknikk der han gnir oljemalingen utover lerretet og det blir utrolig fint, forteller Baarli med entusiasme.
Det er mye mere også. Blant de 43 kunstnere fra hele østlandet blir det mye spennende å oppleve. 
– Her er vil det bli vist arbeider av kunstnere bruker Powertex, en tekstilherder som man kan benytte til å lage statuer, figurer, mixmedia på lerret, fotoprint i kombinasjon med Powertex, samt silketrykk. En ny kunstform som er kommet for å bli. Ellers så har vi kunstnere hvor stilen er klassisk figurativ, og metoden er den samme som de gamle mesterne brukte, fortsetter Baarli. 
Lions Club Sørum mener at Kunstmessen vil være et positivt bidrag i lokalmiljøet og vil vise noe av mangfoldet i norsk kunst. Det vil være mulighet til å skaffe seg figurative og non-figurative bilder og mangfoldet er stort. Kunstnerne og klubbens medlemmer har vist stor entusiasme for denne muligheten til å vise fram og selge god kunst i lokalmiljøet. 
Kunstnerne bidrar også med verker som skal loddes ut under kunstmessen i tillegg til selve salget av de forskjellige kunstgjenstandene.
– Dette er en unik mulighet til både å se, oppleve og skaffe seg flott kunst til eget hjem, avslutter Baarli. 
Baarli er nå i sluttspurten sammen med de andre deltakerne og gleder seg stort til å kunne åpne kunstmessen. Håpet er at dette skal bli så godt tatt imot at det kan bli en årlig aktivitet.
 

Her er liste over alle kunstnere som deltar:

Ronja Allum
Eva Anker
Sissel Aurland
Shaban Bamerni
Eva Berntsen
Kerstin Birkheim
Brita Scheid Bjørnstad
Mari Bjørnvold
Anja Borgersrud
Anne H. Grøntvedt
Inger Lindve Hagen
Liv Halvorsen
Kari Anne Handeland
Anders Henriksen
Berit Rytter Hasle
Arild Heimen
Øystein Johnsen
Vibeke Lillefjære
Odd Maure
Reidun Moe
Ingrid Myklebostad
Helen Børve Nilsen
Violet Polsangi
Arne Rygvold
Wenche Sandmo
Marianne Sandstø
Ida Elisabeth
Solveig Skodseide
Liv Oddveig Stangeland
Ellen Cathrine Strømmen
Ragnhild Syversen
Bente Syr
Jan Otto Søderholm
Arve Tollan
Benita Tornholm
Karin Torp
Sissel Torp
Turid Wassenius
Torill Woldheim
Borny Østensen
Nina Helen Øynes
Sigmund Woie Aarhaug
Kirsi Aasheim

Kontaktpersoner: 

Arrangementstansvarlig Harald Baarli tlf. 908 82 665
President i Sørum Lions Club Egil Sporild tlf. 908 47 554