Staut og Måndag klare for Blaker Skanse

Fredag den 30. juni blir en festkveld på Blaker Skanse uten sidestykke. Allerede er CC Cowboys klare for Blaker Skanse og nå kan også prosjektleder Jørgen Kirsebom bekrefte at selveste Staut og nykommeren Måndag også er klare for Sommerfesten på Blaker Skanse som arrangeres av Romeriksspillene.
– Ifjor var det Hallingdøler som skapte eventyrlig stemning på Blaker Skanse og iår vil vi også få fantastisk musikk fra to band fra Valdres. Jeg var så heldig å få møte gutta fra Måndag under Rakfiskfestivalen og der leverte de så det holdt. Jeg fikk en CD av dem og den sitter i bilen forsatt og jeg synger på strak hals når jeg er ute å kjører til sanger som «Angrepsklar», «Ein gong te» og «Vanleg». De har laget en fantastisk debutplate sier Jørgen Kirsebom.

Fra 1. plass på VG-Lista til Blaker Skanse

STAUT nådde nye og store høyder i 2015, med aktiv turnévirksomhet, hvor bandet blant annet spilte sin første kulturhusturné tidlig på året. Her fikk STAUT i enda sterkere grad fikk vist sitt musikalske potensiale til et svært lyttende publikum. Gjennom 2015 mottok bandet ikke mindre enn to gullplater for albumsalg.
 
Den siste delt ut som en overraskelse på direktesendt TV2. STAUTs 3. album «Stugureint» gikk rett inn på 1. plass på VG-lista, og STAUT opplevde en formidabel suksess med deres opptreden på «Senkveld med Thomas og Harald» der de noe overraskende tolket låta «Sæl i de». 
Utover året fortsatte turneen på større arenaer over det ganske land, med utsolgte show, publikumsrekorder og et begeistret publikum. Gjennom utallige konserter de siste årene har STAUT finpusset liveuttrykket sitt ytterligere og beviser gang på gang at de er et av Norges aller beste liveband. Så langt i 2016 har STAUT fortsatt å bemerke seg, og  nådd ut til enda flere publikummere ved å ha opptrådt på Idrettsgallaen på NRK1 og med singelen «Den Eine», som ble B-listet på NRK P1.
 

Måndag er Angrepsklar

 
Måndag er et nytt og spennende band fra Valdres, med utspring fra bl.a Staut og Tinnsoldat. Bandet er snart ute med sitt første album, og har allerede rukket å bli signert på et av Norges største management. Det var de tidligere bandkollegaene Erik Haugen, Lars Endre Strand, Vemund Strand, Torgeir Bolstad og Lars Jemterud som dro det hele i gang i 2015 med låta Angrepsklar. Dette ble også bandets første singel, sluppet i november 2015.
 
Måndag lager musikk i americanasjangeren med tekster på Valdresdialekt. Godt driv og telecasterrock er stikkord som definerer bandet som er inspirert av norske artister som Hellbillies, Dumdum Boys, Stein Torleif Bjella, Daniel Kvammen med fler. Amerikanske artister som Wilco, The Bottle Rockets, Son Volt og Drive By Truckers er også gode referanser på hva som har vært med å forme bandet Måndag.

Fullverdig musikkfestival

– Sommerfesten på Blaker Skanse kommer til å eventyrlig iår. Vi ønsker å få de beste bandene og konsertopplevelsene hit. Nå har vi vært utrolig heldige med bookingen og nå får vi på plass en fullverdig musikkfestival på Blaker Skanse, noe som har vært drømmen hele tiden. Totalt sett har vi booket 10 band for hele festivalen. Anbefaler alle å holde av datoen og samtidig sikre seg billetter sier styreleder Rolf Reikvam i Romeriksspillene.