Fredag 29. juni blir det på ny en kveld med en hitparade med Return og Stage Dolls, som begge er legendariske norske rockeband. Splitter Pine kommer også tilbake til Skansen.
Return på Rakfiskfestivalen 2016. Foto Jørgen Kirsebom
Det store gjennombruddet til Return kom i 1987. Da ga de ut singelen “Sing me a song” som debuterte med en sjuendeplass på Norsktoppen – og ikke nok med det, den lå også på Norsktopplista i over ett år. Return har mange slagere som “Bye Bye Johnny”, “To the top”, “Change the attitude”, og mange flere. Mange som vokste opp på åtti-tallet har spesielle minner knyttet til den fløyelsmyke rockeballaden “Can you forgive me”.
Torstein Flakne og Stage Dolls på Spydeberg Rock sommeren 2016 (Foto Jørgen Kirsebom). 
Stage Dolls fikk sitt store gjennombrudd i 1985 med albumet “Soldier’s gun” som ble nominert til Spellemannsprisen. I 1987 signerte bandet platekontrakt med Big Times Records og ble dermed lansert internasjonalt. Låta “Love Cries” kom inn på US Billboard-lista og nådde opp på en 46. plass. Samme singel var helt oppe på 3.-plass på Billboard Rock Charts. Stage Dolls har en rekke slagere som fram til idag spilles ofte som “Love Dont Bother Me”, “Wings of Steel”, “Hard to Say Goodbye”, “Soldiers Gun” og mange flere.
Denne festkvelden vil også i 2018 avsluttes med det fantastiske bandet Splitter Pine, som virkelig får allsangen i gang med alle de kjente og kjære norske rocke-låtene.