Sound the trumpet: Bryllupsmusikk i ny og gammel drakt

Våren har kommet til Østlandet.  Med våren innledes sesongen for kirkelige vielser.  I en vielse er musikken vesentlig.  Når kirkedøra åpnes og bruden skrider opp kirkegulvet, ofte geleidet av sin far, til tonene av Mendelsohn, er det vrient å holde tårene tilbake. Søndag 1. mai kl. 19:00 er det konsert i Sørum kirke, hvor bryllupsmusikk, danner den røde tråden.
De utøvende kunstnere er:
Linn Asak Andersen, sang
Randi Anita Gjerstad, trompet
Jan Erik Stensrud, orgel og piano
 
Konserten er en del av kirkejubileet og tilhørerne kan vente seg orgelbrus, gylne trompet-toner og solosang i ulike stilarter.
Den engelske organisten og komponisten fra barokken, Henry purcell har skrevet musikk for trompet.  Hans musikk forbindes med kirkebryllup og flere av hans verker blir å høre denne kvelden.  Konsertens tittel er: Sound the trumpet.  Dette er en arie av Purcell, originalt skrevet for sopran, trompet og orkester.
 
Ellers har vi et utall tradisjonelle bruremarsjer i landet vårt.  Flere av disse, foruten en godbit fra Nes, blir framført.
 
Til vielsen hører også salmesang.  Et knippe brudesalmer, nye og gamle utgjør også en av konsertens tre avdelinger.
De senere år har det blitt åpnet for at det kan framføres egnet vokal og instrumentalmusikk foruten inngangs og utgangsmarsj , hvor orgelet har vært hovedinstrumentet.  Under konserten vil kunstnerne  vise at kirkemusikk  også kan være en ballade fra populærmusikkens skattkammer.
 
Inngang: Kr 100 for voksne og barn kr 50 (betales ved inngangen)
Tidspunkt: kl 19:00, 1. mai