Attraksjoner

Bingen Lenser

De kulturhistoriske “pyramidene” i Glomma som forteller litt om hvordan Norge bidro til utviklingen av den vestlige verden etter den industrielle revolusjonen.

Urskog-Hølandsbanen

Ta plass og reis tilbake i tid med gamle damplokomotiv på Urskog-Hølandsbanen! En kortreist, men flott opplevelse for familie med barn i alle aldre.

Eight Amcars Club

Eight Amcars Club har verdens største samling av de amerikanske etterkrigsmodellene referert til som “The Great Orphan Cars”. De har en enorm samling på nesten 400 biler bestående av merkene: Studebaker, Nash, Packard, Frazer, Henry J, Willies Aero, De Soto og Kaiser.

Slora Mølle

I Blaker kan du besøke Slora Mølle. Mølledriften på slora har pågått helt siden 1600-tallet. Det unike ved Slora mølle i museal sammenheng er at den tekniske utviklingen kan følges helt fra vasshjulet og opp mot det moderne anlegg med turbindrift.

Valstad Café

Valstad cafe er i dag en stiftelse med formål å bevare, forvalte og benytte eiendommen Valstad Cafe som et levende cafemuseum, fortrinnsvis til nytte for lag og foreninger. Det arrangeres ofte visekvelder, andre typer “intimkonserter” og foredrag i cafeen.

Høyt & Lavt - Sørum Aktivitetspark

Kun en halvtimes biltur nord for Oslo, i idylliske og landlige omgivelser ligger Sørum Aktivitetspark. Tunet nede i skogen er hjertet i aktivitetsparken, og alle løypene starter ut herfra.

Blaker Skanse

Blaker Skanse er en av Romerikes best bevarte og minst kjente perler, der den ligger naturskjønt til med utsikt over Glomma og med bebyggelse fra 1700-tallet. Her arrangeres det både små og store konserter, historiske spel, julemarked, bryllupp og mye mer.

Meierigaarden

I kroa serveres lunsj og middag tilberedet av våre dyktige kokker, hyggelige lokaler med historie tilbake til 1885 gir en god atmosfære for å nyte et godt måltid mat – velkommen!

Rånåsfoss Bru

Rånåsfoss bru står som et smykke i landskapet. Den eldste av de norske myke hengebruer. Brua var for kort tid siden rivningstruet, men nå står den å lyser opp i landskapet som et symbol på norsk vegkunst.

Rånåsfoss Kraftverk

Rånåsfoss I var et elvekraftverk i Glomma som ble bygget mellom 1918 og 1922. I forbindelse med utbyggingen av Rånåsfoss III, ble kraftverket utfaset og siste aggregat ble stanset 11. august 2014.

Selve fossen var før utbyggingen et 1,5 kilometer langt stryk i elva. Det monumentale byggverket og dammen i forblendet granitt ruver i terrenget. Med utstillingene i Energiforum er anlegget besøkt av tusenvis av skoleelever hvert år.

Guttormsgaards Arkiv

Blaker gml. meieri er Guttorm Guttormsgaards ateliér, og ligger ca. 40 min. med bil/tog utenfor Oslo. Meieriet ligger like ved Glomma og Blaker togstasjon. Årnes-toget går hit fra Oslo én gang i timen. Utstillingene holder som regel åpent for publikum over to helger av gangen med åpningstid kl. 12-16.

Sørum kirke

Sørum kirke er en middelalder kirke trolig bygd i 1166. Dørringer og døpefont er fra middelalderen. Renessanse prekestol og en utskåret altertavle fra 1733. Kirken er en av de eldste gjenværende steinkirkene i Norge, og har opp gjennom historien vært en viktig maktfaktor med store rikdommer.

Displaying 5 of 57 locations.
10. februar 2018

Skiløype fra Fjuk

Kategorier:
10. februar 2018

Skiløype fra Blaker

Kategorier:
10. februar 2018

Blaker kirke

Kategorier:
10. februar 2018

Blaker gml Meieri

10. februar 2018

Herfangkjerka

Kategorier:

Antall 15

Blaker Skanse
Page clicks: 1427 Page visits: 77
Bjørkesalen
Page clicks: 1025 Page visits: 119
Meierigaarden Kro og Selskapslokaler
Page clicks: 1420 Page visits: 93
Motangen
Page clicks: 532 Page visits: 69
Smakfulle Rom
Page clicks: 732 Page visits: 69
Slora Mølle
Page clicks: 1254 Page visits: 53
Sørum Kirke
Page clicks: 1236 Page visits: 62
Bingen Lenseminneforening
Page clicks: 1338 Page visits: 60
Frogner gamle kirke
Page clicks: 1690 Page visits: 128
Valstad Café
Page clicks: 1702 Page visits: 130
Guttormsgaards Arkiv
Page clicks: 572 Page visits: 23
Sørum Kunstforening
Page clicks: 597 Page visits: 33
Eight Amcars Club
Page clicks: 610 Page visits: 51
Venneforeningen Teritten
Page clicks: 721 Page visits: 40
Bestefarhuset
Page clicks: 878 Page visits: 80

 

Gammeldags varetranspoet

Gammeldags varetranspoet

Sørum Bygdekvinnelag inviterer til åpent møte i Bjørkesalen på Ålgård, onsdag 11. september kl 19.00. Kjetil Mjønerud vil holde foredrag om gammeldags varetransport med hest og slede. Enkel servering. Inngang kr 50,- medlemmer gratis. Ta med venner og bekjente....

les mer
Ny stolthet sjøsatt i Sørum

Ny stolthet sjøsatt i Sørum

Det var et nydelig syn da den nyrestaurerte varpebåten «Askeladden» ledet an følge av «fløterbåter» oppover Glomma mot Båthavna på Sørumsand. Der skulle det markeres at den snart 95 år gamle varpebåten har blitt restaurert. Askeladden ble bydg i 1925 på Glommen Mek....

les mer