Attraksjoner

Bingen Lenser

De kulturhistoriske “pyramidene” i Glomma som forteller litt om hvordan Norge bidro til utviklingen av den vestlige verden etter den industrielle revolusjonen.

Urskog-Hølandsbanen

Ta plass og reis tilbake i tid med gamle damplokomotiv på Urskog-Hølandsbanen! En kortreist, men flott opplevelse for familie med barn i alle aldre.

Eight Amcars Club

Eight Amcars Club har verdens største samling av de amerikanske etterkrigsmodellene referert til som “The Great Orphan Cars”. De har en enorm samling på nesten 400 biler bestående av merkene: Studebaker, Nash, Packard, Frazer, Henry J, Willies Aero, De Soto og Kaiser.

Slora Mølle

I Blaker kan du besøke Slora Mølle. Mølledriften på slora har pågått helt siden 1600-tallet. Det unike ved Slora mølle i museal sammenheng er at den tekniske utviklingen kan følges helt fra vasshjulet og opp mot det moderne anlegg med turbindrift.

Valstad Café

Valstad cafe er i dag en stiftelse med formål å bevare, forvalte og benytte eiendommen Valstad Cafe som et levende cafemuseum, fortrinnsvis til nytte for lag og foreninger. Det arrangeres ofte visekvelder, andre typer “intimkonserter” og foredrag i cafeen.

Høyt & Lavt - Sørum Aktivitetspark

Kun en halvtimes biltur nord for Oslo, i idylliske og landlige omgivelser ligger Sørum Aktivitetspark. Tunet nede i skogen er hjertet i aktivitetsparken, og alle løypene starter ut herfra.

Blaker Skanse

Blaker Skanse er en av Romerikes best bevarte og minst kjente perler, der den ligger naturskjønt til med utsikt over Glomma og med bebyggelse fra 1700-tallet. Her arrangeres det både små og store konserter, historiske spel, julemarked, bryllupp og mye mer.

Meierigaarden

I kroa serveres lunsj og middag tilberedet av våre dyktige kokker, hyggelige lokaler med historie tilbake til 1885 gir en god atmosfære for å nyte et godt måltid mat – velkommen!

Rånåsfoss Bru

Rånåsfoss bru står som et smykke i landskapet. Den eldste av de norske myke hengebruer. Brua var for kort tid siden rivningstruet, men nå står den å lyser opp i landskapet som et symbol på norsk vegkunst.

Rånåsfoss Kraftverk

Rånåsfoss I var et elvekraftverk i Glomma som ble bygget mellom 1918 og 1922. I forbindelse med utbyggingen av Rånåsfoss III, ble kraftverket utfaset og siste aggregat ble stanset 11. august 2014.

Selve fossen var før utbyggingen et 1,5 kilometer langt stryk i elva. Det monumentale byggverket og dammen i forblendet granitt ruver i terrenget. Med utstillingene i Energiforum er anlegget besøkt av tusenvis av skoleelever hvert år.

Guttormsgaards Arkiv

Blaker gml. meieri er Guttorm Guttormsgaards ateliér, og ligger ca. 40 min. med bil/tog utenfor Oslo. Meieriet ligger like ved Glomma og Blaker togstasjon. Årnes-toget går hit fra Oslo én gang i timen. Utstillingene holder som regel åpent for publikum over to helger av gangen med åpningstid kl. 12-16.

Sørum kirke

Sørum kirke er en middelalder kirke trolig bygd i 1166. Dørringer og døpefont er fra middelalderen. Renessanse prekestol og en utskåret altertavle fra 1733. Kirken er en av de eldste gjenværende steinkirkene i Norge, og har opp gjennom historien vært en viktig maktfaktor med store rikdommer.

Displaying 5 of 57 locations.
2018-02-10

Skiløype fra Fjuk

Kategorier:
2018-02-10

Skiløype fra Blaker

Kategorier:
2018-02-10

Blaker kirke

Kategorier:
2018-02-10

Herfangkjerka

Kategorier:

Antall 15

Blaker Skanse
Page clicks: 680 Page visits: 37
Bjørkesalen
Page clicks: 431 Page visits: 29
Meierigaarden Kro og Selskapslokaler
Page clicks: 704 Page visits: 42
Motangen
Page clicks: 231 Page visits: 11
Smakfulle Rom
Page clicks: 407 Page visits: 20
Slora Mølle
Page clicks: 666 Page visits: 30
Sørum Kirke
Page clicks: 596 Page visits: 30
Bingen Lenseminneforening
Page clicks: 594 Page visits: 21
Frogner gamle kirke
Page clicks: 820 Page visits: 60
Valstad Café
Page clicks: 829 Page visits: 70
Guttormsgaards Arkiv
Page clicks: 296 Page visits: 6
Sørum Kunstforening
Page clicks: 268 Page visits: 3
Eight Amcars Club
Page clicks: 312 Page visits: 19
Venneforeningen Teritten
Page clicks: 351 Page visits: 14
Bestefarhuset
Page clicks: 441 Page visits: 38

 

Kunstmesse 2019

Sørum Lions Clubs Kunstmesse viser kvalitetskunst for store og små lommebøker fra hele 34 kunstnere. Dessuten har vi en hyggelig kafeteria og spennende kunstlotteri. Overskuddet av kunstutstillingen går til barn og unge i vårt nærmiljø. TIDSPUNKT: 23. Mars fra kl...

les mer

Kårner Kafe på Blaker Skanse

Lars Martin Myhre og Ingvar Hovland kommer til Blaker Skanse den 30. mars og framfører sin konsertforestilling ”Kårner Kafe”. Skansepubben er åpen fra kl 19:00 til kl 01:00. KJØP BILLETTER PÅ DENNE LINKEN Ingvar Hovland og Lars Martin Myhre står bak en rekke låter i...

les mer

Hva skjer i Sudan

Utviklingen av menneskerettigheter, likestilling og demokrati i dagensSudan og Sør- Sudan. Foredrag ved Sharif Harir 9. april kl. 19.00 i møterommet på Sørumbibliotek, avd. Sørumsand Gratis inngang. Om Sharif Harir Sharif Harir ble utdannet i økonomi og...

les mer

Familien Addams

BULT er stolt av å kunne ønske velkommen til premiere på den berømte musikalen, FAMILIEN ADDAMS. Årets oppsetning på Bruvollen er satt sammen av regissør Cathrine Fosgaard og Koreograf Mats Weinholdt, musikken arrangeres av Kapellmester Øyvind Fosgaard. Musikalen...

les mer

Spelemann på taket

Rabalder barne- og ungdomsteater ønsker publikummere i alle aldre velkommen til vårens vakreste eventyr: Spellemann på taket! Musikalen (på engelsk Fiddler on the Roof) er en av verdens mest populære scene- og filmmusikaler. Når den får sin premiere på Frogner...

les mer

Temamøte om Eldreomsorgen

Sørum bygdekvinnelag inviterer til Temamøte om eldreomsorgen i Sørum:- Torsdag 21. mars kl.19.00- Bjørkesalen, Ålgård Vi får besøk fra Sørum kommune av konstituert kommunalsjef for kultur, helse og omsorg, Helga Soldal, og leder i Tildelingsenheten, Annette Bergersen....

les mer