Sommernattsopera:

Den 17. juni blir det på ny Sommernattsopera på Blaker Skanse, arrangert av Romeriksspillene. Denne kvelden kommer til å bli en forrykende aften med opera, musikaler og pomp og prakt. (Bildet er fra Sommernattsoperaen på Blaker Skanse i 2015, foto Jørgen Kirsebom). 
Her får publikum oppleve sarte toner fra Händel, via ekte operadrama ispedd flørt og kjærlighet og så til slutt musikal som får de fleste til å felle en tåre eller to. Innimellom lover vi at latterdøren står på vidt gap og god stemning. Husk at opera skal ikke forstås, den skal nytes. 
 
På scenen vi få møte Rita Therese Ziem, Gjøril Songvoll, Maria Sveinungsen og Rolf Conrad. 

Gjøril Songvoll er fra Oslo, men bor på Lindeberg og har sunger på Blaker Skanse tidligere men også vært med i Norske talenter. Hun er utdannet ved Operaskolen i Oslo. I tillegg til en utstrakt frilanskarriære som operasanger, leder hun Opera til folket og Oslo Operafestival og har sin daglige jobb som kulturkonsulent på Universitetet i Oslo. Hun ble tildelt Oslo bys kunstnerpris i 2008.

Rita Therese Ziem er fra Bergen, men bor i Oslo. Hun er også utdannet ved Operaskolen i Oslo, London, Leipzig og Zürich. For tiden tar hun master ved Norges musikkhøgskole.
Rita Therese har solisterfaring innen opera fra blant annet Den Norske Opera & Ballett og operaen i Zürich samt Opera på Skäret og Läckö slottsopera i Sverige. Hun har også vært å høre ved tallrike konserter både hjemme og utenlands.
Rolf Conrad bor på Frogner i Sørum og er en allsidig sanger utdannet ved Griegakademiet og Norges Musikkhøgskole. Han har blant annet sunget i Bergen Domkantori, KorVest og Voices of Europe, og er siden våren 2007 fast ansatt i Den Norske Operas Kor og Bjørvika International Chamberchoir (BICC). Rolf har også lang erfaring som musikalsanger.
Maria Aune Sevinungsen er født på Lørenskog og flyttet til Frogner i Sørum som 12-åring. Hun flyttet så til Stockholm i 2013 for å studere klassisk sang på Kulturama og gikk deretter to år på Stockholm Operastudio. Hun studerer for tiden på Birkagårdens Klassiske musikklinje, hvor hun jobber hardt for å oppfylle drømmen om å bli profesjonell operasanger.

Ikke nok med det vil de ha med seg Skedsmo Voices. Dette fantastiske koret har tidligere sunget på Blaker Skanse og Blaker kirke. Skedsmo Voices er paraplynavnet på et stort musikk-miljø for barn og unge i Skedsmo.  Korenes mål er kreativ og kunstnerisk utvikling i et positivt miljø med mye moro. Gjennom øvelser, turer og opptredener skal alle få utvikle sitt talent til fellesskapets beste, og de skal lære om lokalt kirke- og kulturliv. Korene synger et variert repertoar, – fra musikaler, gospel og pop til viser, folketoner og klassisk. Tilsammen utgjør gruppene ca. 65 barn og unge.

 
Og som om ikke det var nok blir også våre egne Sørum musikklag med.  Sørum musikklag er et imponerende bra brassband. De vant nylig 3. divisjon i årets utgave av NM for Brassband i Bergen. Korpset fremførte stykket «Symphony of Marches» av Gilbert Vinter og ble hedret med 97 av 100 mulige poeng, og rykker dermed opp til 2. divisjon. I tillegg fikk deres flinke esskornettist solistprisen.
Medvirkende
Rita Therese Ziem, sopran
Gjøril Songvoll, sopran
Maria Sveinungsen, messosopran
Rolf Conrad, baryton
Ungdomskoret Skedsmo Voices
Sørum musikklag