Silya & The Sailors til SørumFestivalen

Årets hovedartist under SørumFestivalen er norges mest energiske sangerinne og hennes seilere, eller nærmere bestemt Silya & The Sailors. De spiller i Bingsfosshallen torsdag 2. februar 2017 kl. 19:00, og de vil bli vil dele scene med Norges største kor, alle 7. klassingene i Sørum kommune. (Foto Jørgen Kirsebom)
SiLyA er kjent fra «Stjernekamp» på TV, der hun tok Norge med storm og ble kåret til ”Norges Ultimate Entertainer” i 2013. 

Hun er et fyrverkeri på scenen!

Torsdag 2. februar kommer taket til å løfte seg i Bingsfosshallen, når hun står på scenen sammen med et kor på 250 syvendeklassinger,som blir med på noen av sangene.
Silya & The Sailors består av vokalist og låtskriver Silya Nymoen og et utvalg håndplukkede musikere, The Sailors, fra både USA og Norge. 
I 2016/2017 slipper Silya en EP triologi. De to første EPene er spilt inn med Silya & The Sailors. På den tredje EPen har Silya fått med seg Det Norske Kammerorkester, og har dermed utvidet “Sailors” med et strålende orkester. Triologien vil bli tilgjengelig på digitale plattformer, i tillegg til at Silya gleder seg til å slippe hele EPen på både CD & vinyl. 
Silya er født og oppvokst i Oslo, der hun sang i skolekor og spilte klassisk piano fra 8 års alderen.  Da hun var 15 år begynte hun å danse, tok senere hovedfag i moderne/jazz dans på Statens Ballethøgskole (KHIO) og var samtidig medlem av flere streetdance kompanier som gjorde shows for ulike scener, tv-produksjoner og artister. Etter studietiden jobbet hun også som danser/sanger i musikaler som Cabaret, Chicago og West Side Story.
Silya’s første musikalske suksess var som vokalist i den vellykkede, banebrytende norske hip-pop gruppen Multicyde. De var signet til Warner Music, ga ut to album og hadde tre #1 hits i Norge, og turnerte i Skandinavia og Tyskland.
Etter Multicyde ble Silya signert hos Murlyn Music Group i Stockholm som fokuserte på henne som låtskriver.  Columbia Records i New York fattet interesse for Silya, og signerte henne som solo artist. I 2006 flyttet hun til New York hvor hun umiddelbart følte seg hjemme. Gjennom arbeid i USA kom Silya raskt i gang med å skrive låter med produsenter og musikere verden rundt og jobbet blant annet i New York, London, Los Angeles og Atlanta. 
 
Silya jobbet aktivt som live artist i USA i en årrekke og spilte blant annet fast på “The Living Room” i NYC. I 2009 spilte hun inn albumet ”Peel Away” som ble utgitt gjennom plateselskapet Eusonia i 2011. ”Peel Away” er et sjelfullt og organisk album med eksperimentell instrumentering 
I 2013 satte Silya sammen et nytt band som la grunnlaget for Silya & The Sailors, med trommer, bass, gitar, trombone og vokal som besetning. Dette ble starten på en ny kurs, med Silya som kaptein. Høsten 2013 returnerte Silya til Norge for å delta i TV programmet “Stjernekamp” på NRK1, og vant!
Dette åpnet mange dører i hjemlandet, og albumet ”Unanchored” ble i 2014 gitt ut på Silyas eget label med lisens hos Sony Music Norway. ”Unanchored” ble innspilt i ”Degraw Sound”-studio i Brooklyn med hennes amerikanske ”Sailors”. Albumet mottok strålende kritikk og Silya turnerte Norge rundt samme sommer med sitt norske mannskap av ”Sailors”.