Sesongåpningen på Tertitten vel i boks!

Sesongens første sommeruker er over på Tertitten. Vi åpnet med kjøring på selveste 17. mai, etterfulgt av årets to mest intensive uker med barnehagekjøring, charterturer, togrøveri og åpning av den tradisjonelle søndagskjøringen. Både frivillige fra Venneforeningen, samt ansatte ved UHB har virkelig stått på disse ukene!
 
Skrevet av Truls Olsen – Foto Jørgen Kirsebom 
Barnehagekjøringen hadde nok en gang en pen økning i antall reisende. I år passerte man 1700 reisende og enda har vi mer å gå på med tanke på antall avganger i løpet av de to ukene barnehagekjøringen varer. 
 
Det store togrøveriet har blitt en skikkelig attraksjon med et stort program rundt, gikk av stabelen lørdag 6. juni sammen med Sørumsanddagene. Været var ikke helt med oss, men midt på dagen tittet sola frem og det ble over 400 reisende denne dagen. Skuespillet rundt røveriet hadde fått en oppgradering med mikrofoner på flere av skuespillerne og en ny vri med røvere også midtveis på turen. 
 
Søndag 14. juni hadde vi besøk av Chevrolet Club of Norway og Eight Amcars i parken. Sistnevnte stilte i tillegg til biler, med sin cd-samling med 50-tallsrock så det var mye flott musikk i parken denne dagen. På begge disse store dagene har Blaker skolekorps driftet både kiosken på Bingsfos og på Sørumsand. På Sørumsand tryllet de frem blant annet kjempegode burgere. 
 
Antall reisende før juni er slutt ser ut til å komme godt over 3000. I tillegg har det vært arrangert suppestasjoner i samarbeid med Frivillighetssentralen flere lørdager og i lokstallen sørger dugnadsivrige medlemmer fra Venneforeningen for at det går det jevnt fremover med prosjektet med å bygge opp igjen to gamle godsvogner. 
 

{%SLIDESHOW_ID(4)%}