Romeriksmesterskap i Hjemmebrygging 2018

Romeriksmesteren i hjemmebrygging skal kåres. Har du Romerikes beste hjemmebrygg? Det er to konkurranser; standard flaskekonkurranse og publikumsfavoritt. Deltagere kan velge om de vil være med på begge eller bare den ene. Nedre Romerike Bryggerlaug (NRBL) i samarbeid med Norbrygg stiller med dommere. Kåringen vil foregå på Blaker Skanse den 17. mars 2018. Arrangementet skjer i samarbeid med NRBL, Norumbryggeriet, Bryggselv, Blaker Skanses venner, Opplev Sørum og Blaker Skanses Selskapslokaler. 
VIKTIG: Frist for påmelding er 7. mars 2018

Publikum

Publikumsfavoritt er en konkuranse der det er publikum som kårer sin favoritt blant hjemmebryggene som serveres. Alle som er med på arrangementet kan selv avgi stemme til sine favorittøl. Hjemmebryggere som vil delta med sine øl har selv ansvaret for å servere ølene sine. Alle smaksprøver er gratis!
Hva du som publikummer legger vekt på når du avgir stemme er helt opp til deg selv (smak, typeriktighet, fin stand, god historie, hyggelig brygger eller noe annet).

Deltagere

Flaskekonkuranse

• Ølet dømmes etter Norbryggs typedefinisjoner, se link: http://norbrygg.no/bedomming-av-ol/definisjon-av-oltyper/
• Vinneren, 2. og 3. plass får fete premier sponset av blant andre Bryggselv.
• Det leveres 3 flasker av hvert brygg (min. 0,33 l)
• Det konkurreres i åpen klasse
• Innleveringsfrist er kl 15:00 den 16. mars på Blaker Skanse eller hos Bryggselv på Hasle. Vi tar imot innlevering fra og med 1. mars. Ved levering på Blaker Skanse eller andre spørsmål ta kontakt Jørgen Kirsebom på 4165 7521.
• Flaskene og korkene må være anonyme uten logo etc.
Klikk her for å laste ned Merkelapp for flaskene. Festes med strikk rundt flasken.
• Deltagernummer (benytt referansenummeret trykket på billetten som du får tilsendt ved påmelding) må skrives på merkelapp, samt på kork med vannfast tusj etc.
Deltageravgift kr 110.- Gratis for NRBL og Norbrygg-medlemmer!

Publikumsfavoritt

Deltagere som skal stille ut øl må ha med minst 19 liter av hvert øl. Dette er for at mange nok skal få mulighet til å smake på ølet ditt. Du kan selvfølgelig ta med mer enn 19 liter, og om du bruker fat, flasker, cask eller noe annet er opp til deg.
Det gis gratisbillett til bryggeren/bryggerne samt til én gjest eller en medbrygger per brygg. (F.eks så vil én brygger som stiller med ett brygg få én gratisbillett til seg selv og én til gjest eller én medbrygger.
Bryggere som stiller med flere brygg får én gratisbillett for hvert av bryggene han har med seg. Altså, hvis en brygger stiller med tre brygg, så vil han få én billett til seg selv og tre billetter til gjestene sine.)
Du må selv ha med serveringsutstyr og andre ting du trenger. Du er ansvarlig for at ølet er klart til servering senest 17:00 på
arrangementet. Det er mulig å begynne å rigge fra kl 14:00 på arrangementdagen.
Gratis å melde seg på som publikumsfavoritt.
VIKTIG: Frist for påmelding er 7. mars 2018.
Ved spørsmål ta kontakt Jørgen Kirsebom på 4165 7521.