Pilegrim i Norden

Sammen med Sørum menighetsråd, Frogner menighetsråd, Folkeakademiet i Sørum og Sørum Historielag inviterer Foreningen Norden i Sørum til foredaget ”PILEGRIMEN I NORDEN, RELIGIØS FORNYELSE OG/ELLER DANNELSESREISE”. Foredraget holdes av professor Gunnar Danbolt.

 

Professor Danbolt er den i Norge som trolig vet mest om pilegrimtradisjonen. Han er først og fremst kunnskapsrik, men dessuten er han en glimrende formidler. Han kan trollbinde en forsamling med sin måte å fortelle på, der det inngår både side- og skråblikk. For mange er han trolig mest kjent for Kunstreisen i NRK P2. Det han ikke vet om kirker og kunstgjenstander i kirker er trolig ikke verdt å vite.

 

Foredraget blir i Sørum Kirke tirsdag den 31. januar 2012. En bedre ramme for et foredrag om pilegrimen enn vår egen middelalderkirke kan en trolig ikke få. Dessuten er det grunn til å minne om at deler av pilegrimsleden til Nidaros går gjennom Sørum. Det er derfor mange gode grunner til å nytte denne anledningen til bli bedre kjent med en viktig del av vår historie.

 

Det lokale koret Joyful Noise vil synge utdrag av en pilegrimsmesse.

 

Tirsdag 31. januar kl 19.00
Pris kr. 100,-
Sørum kirke

 

Foto: Erling Johnsen/NRK.