Søndag 3. februar får Sørum Jazzklubb besøk av selveste Magnolia Jazzband. Det er på tide med et gjenhør med dette populære jazzbandet som tidligere har gjestet klubben tre ganger, da i Blaker kirke. Nå kommer de til SørumFestivalen og Festiviteten, Sørumsand.

Magnolia Jazzband ble stiftet i 1972 av trombonist Gunnar Gotaas og er i dag et av Norges eldste band i kontinuerlig drift. Evne til fornyelser er høy – det storslagne jazzorkesteret leverer alltid friske konserter med interessant musikk. Inspirasjon ble også hentet fra Duke Ellington til å blåse nytt liv i norsk folkemusikk og gjøre den swingende.

De er et av få band i Europa som spiller rotekte New Orleans Revival Jazz, en utadvendt musikkstil som binder sammen tradisjonell jazz, gospel og rhythm and blues. Enten det er på konsert, til fest eller i kirken, så har Magnolia alltid med seg sitt helt spesielle ”beat” og sin varme ”sound”.

Magnolia Jazzband har turnert bl.a. i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Nederland, Belgia, Frankrike, England, Spania, Italia, Russland, Singapore, Dubai og Colombia. I 2012 ble bandet invitert til å spille på USAs største jazzfestival – New Orleans Jazz & Heritage Festival. Musikerne i Magnolia Jazzband har gjort flere pilgrimsferder til New Orleans, jazzens fødeby, og noen av de til sammen 14 platene bandet har utgitt er spilt inn nettopp der.

Anders Bjørnstad – trompet
Georg Reiss – klarinett, altsax
Gunnar Gotaas – trombone
Håkon Gjesvik – piano
Børre Frydenlund – banjo, gitar, vokal
Sebastian Haugen – kontrabass
Bjørn Olufsen – trommer

Det er en glede å få ønske Magnolia Jazzband tilbake til Sørum Jazzklubb.