Lysglimt under Sørumfestivalen

Den kulturelle spaserstokken og Lysglimt arrangeres for 2. gang, etter at opplevelsene og tilbakemeldingene fra beboere og ansatte var udelt positivt. Også i år vil tiltakene overfor institusjonene ha innslag av blant annet barn, kunst utstilling av barn der tema er Prøysen, og mye sang og musikk med ulike sjangere. Den kulturelle spaserstokken er et samarbeidsprosjekt mellom kulturseksjon, Folkeakademiet og pleie -, rehabilitering – og omsorgseksjon. Også kommunens Eldreråd er representert her de siste måneder. Prosjektet vokser i omfang. I år er det hele 4 institusjoner som skal besøkes.

 

ELIN PRØYSEN OG EGIL JOHANSSON

Det musikalske paret får anledning til å åpne SørumFestivalen på Sørvald den 28.01. Deretter tar de ”runden” til kommunens 3 andre institusjoner. 

Elin og Egil har muntre viser som sitt varemerke. Enten publikum er barn, ung eller eldre, fenger deres repertoar. Selv om Prøysen står sentral, bruker de også viser av andre forfattere og komponister når det passer inn.
Duoen Elin og Egil startet opp så tidlig som i 1976 og reiste land og strand rundt på turneer for Folkeakademiene, Rikskonsertene, og for Forsvarets turnekontor og andre. Etter et opphold på 90-tallet er de nå tilbake med konserter som passer for de fleste publikumsgrupper.
I 2007 mottok til fremme av arbeiderkulturen som ledd i det generelle kulturbildet.

 

BANJO-KARI

En av våre mest folkekjære artister. Kari Svendsen er selve symbolet på munterhet i norsk visekunst. Vokalist, gitarist og banjospiller. Kari Svendsen er kjent for å holde de norske revyvisene i hevd. «Banjo Kari» har også gitt ut flere plater sammen med en rekke kjente visekunstnere. Hun gjorde en svært levende fremstilling av vaktmesteren Rigmor i TV-serien «Borgen skole».

En energibunt med sjarm, smittende humør og glimrende banjospill. En allsidig artist som spiller på mange ”strenger”.

 

Allsidighet er stikkordet her. Hun har turnert land og strand rundt med mange ulike konserter og samarbeidet med blant annet Lars Klevstrand, Steinar Ofsdal for å nevne noen. Mandag 31. januar og tirsdag 1. februar gjester hun institusjonene i Sørum. Sett av dagen og besøk institusjonen der kar skal være. Vi har masse og glede oss til!

 

I 2007 opp så tidlig som i 1976 og reiste land og strand rundt på turneer for Folkeakademiene, Rikskonsertene, Forsvarets turnekontor og andre.

 

Etter et opphold på 90-tallet er de nå tilbake med konserter som passer for de fleste publikumsgrupper. Det har vært konserter for bursdagsbarn og for store utendørs festivaler og på ulike institusjoner. Og vi har program for den kulturelle skolesekken.
Elin og Egil klarer det meste uten forsterkeranlegg, men har også et eget lite anlegg til litt større forsamlinger.

 

I 2007 mottok fremragende innsats til (Arbeiderbevegelsens kulturpris på Nedre Romerike) for av arbeiderkulturen som ledd i det generelle kulturbildet. Arbeiderbevegelsens kulturpris på som ledd i det generelle kulturbilde

 

Ellayali

Ellayali bygger broer mellom mennesker gjennom musikk. Opprinnelig består denne gruppen av 11 musikere fra 6 ulike nasjoner. Ellayali skaper en magisk atmosfære med en unik blanding av arabisk, kurdisk, balkan- og latin-musikk, norske folketoner, opera, Grieg og Mozart. Her er spennende krydder fra mange kulturer smeltet sammen til en spennende blanding! Under SørumFestivalen kommer 5 av musikerne til å opptre for på kommunens institusjoner. Da Ellayali startet i 2005 hadde de en visjon om å bruke musikk for å bygge bro mellom kulturer og mennesker. Musikken taler til hjertene er Ellayalis budskap og ønske til verden, fordi musikken bærer fram et viktig fredsbudskap. Musikk er et internasjonalt språk, det bygger broer og øker forståelse mellom mennesker og nasjoner.

Vi gleder oss!

 

Kunstutstilling med Maria Prestø:

Maria Prestø er 31 år gammel, utdannet faglærer i formgiving, kunst og håndverk ved Høgskolen i Oslo, og har drevet med kunst som hobby hele livet.

 

Maria er barnebarnet til Borghild Rud, en av Norges mest brukte og kjente illustratører igjennom tidene. Borgild Rud jobbet bl.a nært med Alf Prøysen i over 20 år, og har illustrert bl.a Teskjekjerringa og mye mer.

 

Åpningenen av “lysglimt”-festivalen med Elin Prøysen blir altså vakkert bundet sammen av kunst fra barn i kommunen satt sammen av Maria med tema fra noen av Prøysen sine sanger

 

Utstillingen vil stå på institusjonene under hele festivalen

 

Regnbuekoret

Det blir liksom ikke noe SørumFestival på institusjonene uten Regnbuekoret. Regnbuekoret med sine 5-åringer er å betrakte som en stor attraksjon som svært mange gleder seg til.

Barn og sang er utrolig populært ute på institusjonene – og sjarmtrollen , energibuntene og alle de kjælenavn de har fått er nok vel fortjent. Samtlige ønskes hjertelig velkommen til institusjoner i Sørum, sammen med dirigent Kjersti Østnes Eggum fra Musikk i Skolen.
En oppfordrer alle pårørende til å dele gleder med sine som bor på institusjonene under SørumFestivalen og tiltakene i Lyglimt.