Lysglimt - Den Kulturelle Spaserstokken

For fjerde året på rad er LYSGLIMT en realitet og en del av SørumFestivalen som et kulturelt bidrag til brukere som primært er bosatt på alders- og sykehjem i kommunen. Vårt motto er å bringe litt SørumFestivalsk glede inn på kommunens 4 institusjoner. I tillegg er kommunens fire pensjonistforeninger ivaretatt med underholdning på Frogner, i Frogner kirke og Bruvollen av kulturikonet Ketil Bjørnstad med et konsertforedrag om Edvard Munch.


Ketil Bjørnstad

Konsertforedraget om Edvard Munch vil med tekst og toner tegne et portrett av penselgeniet Edvard Munch og kretsen rundt ham.

Multikunstner, komponist, pianist og forfatter, f. 25.04.1952 i Oslo. Han har gitt ut nesten 30 bøker, dikt, romaner og biografier, blant disse dokumentarromanene G-moll-balladen om Edvard Grieg og Samtaler med Lill (Lindfors) og i 2004 kom romanen Til musikken. Han har også skrevet skuespillet Spill: Ole Bull og Myllarguten. I sitt forfatterskap vender han stadig tilbake til kunstnermiljøene, både samtidens og kunst- og bohemmiljøet i Kristiania omkring århundreskiftet.Ketil Bjørnstad er utdannet klassisk pianist. Han viste seg tidlig som en usedvanlig musikalsk begavelse, men som 18-åring la han den klassiske musikken og dens store prestasjonskrav på hyllen og begynte å spille med visesangere, avantgarde-jazzmusikere og andre kunstnere fra 70-tallets kreative musikkscene. Les egen omtale.

 

Regnbuekoret

 

Regnbuekoret lyser alltid opp med sine sjarmerende, gladlynte og spretne femåringer. De er like kjent som SørumFestivalen i seg selv – og er helt klart en kulturbegivenhet. De får alltid det beste fram i gammel og ung. Vi gleder oss. (Les egen omtale.)

 

Quite QuiteJazzvokalisten og performance-artisten Lisa Dillan har sammen med Asbjørn Lerheim gitt ut en helt spesiell Elvis-plate. Platen har tittelen “Love me Tender – the Quiet Quiet way”. Flere av Elvis’mest kjente musikere deltar der.

Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim utgjør duoen “Quite Quiet Project”, som har bestått siden 2007.

Musikken er spilt inn i selveste RCA studio B i Nashville hvor Elvis gjorde noen av sine fineste innspillinger.  Med seg på innspillingen har Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim flere av Elvis sine mest betrodde musikere  og venner gjennom hele 70-tallet (TCB-band). Blant annet deltar bassist Norbert Putnam, som har spilt inn over 120 låter med Elvis, pianist Glen D. Hardin som fulgte Elvis som pianist gjennom hele 1970-tallet, og ikke minst den legendariske gitaristen James Burton. CD’en er produsert av Lisa Dillan, med Norbert Putnam og Paul Leim som medprodusenter. Til Lysglimt og Sørumfestivalen kommer Lisa og Asbjørn og spiller disse nydelige og vare utgavene av kjente og mindre kjente Elvislåter.

 Prosjektet oppsto som idé i 2003, og består av vokalist Lisa Dillans favoritter fra Elvis Presleys repertoar. Quite Quiet Project ble en duo i 2007, da gitarist Asbjørn Lerheim ble fast medlem.

 Lisa Dillan, født 1969 i Bødø, er sanger, komponist og performancekunsner. Hun er utdannet jazzsanger og pedagog, og arbeider som førsteamanuensis ved Musikkhøgskolen i Oslo. www.lisadillan.com

Det er et stort spenn fra Love Me Tender og kjente Elvis-låter til jazzimpro-vokalisten og menneskerettsaktivisten Lisa Dillan og hennes headstand-prosjekt. “Elvis har vært med siden jeg var 8, og lenge før jeg kunne engelsk lagde jeg mine “egne” Elvis-låter – med tre grep på gitar”, sier Lisa Dillan som har plukket ut sine Elvis-favoritter til plata, både kjente og mindre kjente låter og spesielt ballader fra 70-tallet. Alt spilt inn i vare, rolige tolkninger (“The Quiet Quiet Way”). 

Asbjørn Lerheim, født i 1977 i Sula, er gitarist, og skriver også musikk i bandet Chrome Hill, som skal gi ut sin fjerde CD i 2012.  www.asbjornlerheim.com

 

Klikk her å se programmet over Lystglimt arrangementene under SørumFestivalen (nederst på siden).

 

Den kulturelle spaserstokken er et stort samarbeidsprosjekt mellom Kulturskolen, kommunens pleie-, rehabilitering- og omsorgsseksjon, Kulturseksjon, Folkeakademiet og eldrerådet i kommunen. Vi takker for samtlige innspill og deltakelse – og gleder oss til opplevelsesrike dager under SørumFestivalen.