Kunstutstilling

31.- jan. – 14. feb. 2009 arrangerer Sørum Kunstforening i samarbeid med Sørum Kulturkontor kunstutstilling med Frogner-kunstneren Hans Christian Bergersen i Sparebankgården i Sørumsand.

 

Hans Christian Bergersen, f. 1916 gikk på Kunst- og håndverkskolen i slutten av 1930-årene. Han gikk på Statens kunstakademi hos Wilhelm Rasmussen fra 1941, og hos Per Palle Storm og Stinius Fredriksen i 1945/46. Senere ble han tilknyttet akademiet som lærer og amanuensis i gipsstøping. Bergersen var høyt respektert i hovedstadens billedhuggermiljø, men hadde ikke høye tanker om sitt eget kunstneriske nivå, og gled etter hvert over til å bli lærer og assistent for mange av våre fremste billedhuggere og kunstmalere. Bergersen holdt imidlertid en høy produksjon på sitt atelier, hovedsakelig av gipsstatuer og byster, men også blyantskisser og kulltegninger av høy kunstfaglig kvalitet. Bergersen bodde det meste av sitt liv på Frogner i Sørum, der han også hadde atelieret sitt.

 

Bergersen ble beryktet for sin nøysomhet på akademiet, der han tok vaktmesterrollen og ofte låste vekk arbeidsverktøyet til elevene. Han var også meget atletisk, og som regel syklet han til og fra jobben i Oslo hver dag, uansett vær.

 

Hans Bergersen gikk over til å bli såkalt pensjonistamanuens i 1986, og fikk 5000,- i året, fram til 1988/89. Han bor nå på Fjuk bofellesskap i Sørum.

 

Sørum Kulturkontor og Sørum Kunstforening er stolte av å kunne vise fram noen av hans verker. Kunsten som stilles ut er gitt som gave til Sørum Kommune av hans familie.

 

Utstillingen åpner lørdag 31. jan på Sparebankgården kl. 11.00, og blir stående til og med lørdag 14. februar