24. april kl. 19.00 på BesteFarHuset, Fjukvegen 328, Blaker

Gratis inngang. Servering av kaffe og kringle.

De som ønsker å forhåndsbestille mat på BesteFarHuset, kan selv ta direkte kontakt for å gjøre dette på tlf. 95245224

Arrangører: Sørum bibliotek og Folkeakademiet Sørum

Haakon Ellingsen har gitt ut plata, “Det var noe som hendte en gang”, der han har tonesatt flere Inger Hagerup-dikt, også noen mer ukjente. Sammen med to andre musikere er han del av en trio med fløyte/vokal, gitar/vokal + ekstra gitar – og har gjort flere jobber siden platen kom – også rent akustisk De har fått fine tilbakemeldinger på tonesettinger av Inger Hagerup – bl,a i Spillerom, P2.

https://radio.nrk.no/serie/spillerom-hovedsending/MKRM01018618/17-09-2018

Da de slapp LP en i september 2018 hadde de også et vellykket arrangement på Litteraturhuset i Oslo, der skuespilleren Amund Sigurdsønn Karlsen leste de tonesatte diktene og fortalte litt om hver av dem – i tilegg til musikken.

Arbeidet med Inger Hagerups dikt startet allerede da Haakon var 14 år med På havets bunn står skutene…
I 2016 ble det vind i seilene da Haakon, gjennom Ingers sønn Klaus Hagerup, forsto at her var det fritt frem, med rettigheter og solide klaps på skulderen!

Diktene gir Haakon en sterk gjenkjennelsesfølelse, de er alle på rim, og de er sjeldent sangbare. Haakon sier også at Inger Hagerup får sagt det han – og mange andre i blant føler, på en presis og god måte. Inger Hagerup er følelsenes kloke dikter.

”Kjærligheten skal også dø” fra samlingen “Den syvende natt” (1947)ble utgitt som singel i februar 2018 sammen med fem andre tonesatte dikt av Inger Hagerup, i tillegg til Haakons nyeste låter. Det er sterk kost Inger Hagerup presenterer for oss med “Kjærligheten skal også dø”. Inger kunne være mørk, svært mørk – og heldigvis, lite sentimental. “Jeg hører mors stemme i dette” – sa Klaus Hagerup etter å ha hørt Haakons egne tolkninger av moren Ingers dikt med kassegitar hjemme hos ham. Medvirkende i studio var Lars Lillo-Stenberg (koring), Lars Fredrik Frøislie (trommer og tangenter) og Gaute Storsve (bass).