Fortellerforestillingen ”Året var 1953”

Møt skuespiller og forfatter Aril Martinsen på Sørum bibliotek, avd. Sørumsand fredag 3. februar kl. 12.00
Folkeakademiet Sørum og Sørum bibliotek inviterer til litteraturlunsj på biblioteket med Aril Martinsen som vil gi oss fortellerforestillingen ”Året var 1953” og som tar utgangspunkt i hans egen oppvekstroman ”Skal ikke faren din få en klem?”
Biblioteket serverer enkel lunsj.
 
Inngang kr 100. Billetter kan kjøpes på nettet via TicketCo  
 
Velkommen til det nye biblioteket på Sørumsand!
 

Om skuespiller og forfatter Aril Martinsen 

Martinsen (født 1944) er skuespiller, dramatiker og regissør. Han var ansatt ved Det norske teatret 1969–1973, deretter ved en rekke scener rundt i landet, fra 2001 ved Den Nationale Scene. Martinsen har blant annet spilt Claudius i Hamlet, Pozzi i Mens vi venter på Godot, Thygesen i Geografi og kjærlighet, Jossi i Brødrene Løvehjerte, overlærer Arnholm i Fruen fra havet, Dovregubben i Peer Gynt og Harold i musikalen I blanke messingen. I 1983 startet han sammen med Morten Borgersen friteateret Homansbyen Teaterselskap, der de hadde suksess med Charles Ludlams farse Mysteriet Myrna Vep. Martinsen har dramatisert og iscenesatt flere fortellinger av Tove Jansson og har spilt over 300 forestillinger av sin fortellerteaterversjon av Mummitrollet og Trollmannens hatt. Han har også hatt enkelte biroller i film.
Om romanen ”Skal ikke faren din få en klem?”
I 2014, i en alder av 70 år, debuterte Aril Martinsen med oppvekstromanen ”Skal ikke faren din få en klem?” Handlingen i romanen er lagt til 1953 – på Oslos østkant. Svein er ni år, og han og søsteren Marit gledegruer seg til jul. Gleder seg fordi det jo er slik barn nærmest er programforpliktet til å gjøre. Gruer seg fordi faren drikker, og da vet man aldri helt hvordan det blir. Parallelt med at vi følger den lille familien på fire, følger vi også Svein som våker over sin døende mor. Hvert kapittel introduseres med en liten tilstandsrapport fra rom 304 på et sykehus i hovedstaden. Moren har ikke hatt det lett, ekteskapet har inneholdt fyll, vold og mye frykt. Historien om Sveins familie er en historie om krenkelser som har stått i kø gjennom hele oppveksten, og som for morens del har fortsatt i alle år etter at barna ble store og flyttet hjemmefra. Hvorfor dro hun aldri sin vei? Det får vi ikke vite. 
Heldigvis finnes det en raus, taletrengt og fortellerglad mormor. Og takk for det!