Forsøplende Renhet

Sørum Kunstforening presenterer kunstutstillingen “Forsøplende Renhet”. Den forurensede virkeligheten sett gjennom kreative sinn. Utstillingen har åpning 4. november kl 13:00 i StasjonsGalleriet på Frogner.
Datoer: 04.11. – 19.11. 2017.
 
Åpningstider:
onsdag kl 17.00 – 19.00
lørdag – søndag kl 13.00 – 16.00
 
Utstillingsåpning:  04.11  kl 13:00 , og alle er velkommen til åpningen
Gruppeutstillingen “Forsøplende Renhet” er laget av åtte kunstnere fra NWA, en norsk kunstnergruppe sammensatt av medlemmer med ulik kulturbakgrunn. I dette prosjektet fokuserer de på miljø, forurensning og en estetisk synsvinkel i sine arbeider.
Kunstnere har sett på sitt eget dagligliv og samlet avfallsmaterialer for å lage kunstverk av dem. Fra veldig forskjellige synsvinkler, reflekterer verkene deres skjønnhet, humor, kjærlighet og omtanke, i tillegg til en naturlig bekymring for fremtiden.
 
Gjennom denne utstillingen demonstrerer kunstnerne at skjønnhet er latent i alle ting, når vi ser nøye nok etter. Slik som Grete Marsteins “Sykehusblomst” laget av engangs medisinglass, tablettbrett og engangssprøyter, summen av oppsamlet materiale etter to og en halv uke på sykehus. Eller Eva Jingsues spill med melkekorker i sitt prosjekt “Melkeveien – Tid og Rom”, et symbol for prinsippene:  sentrum, symmetri, tid og rom.
 
Vi ser på fortiden og tenker på fremtiden. Hva har fortiden å fortelle oss og hvilken fremtid overlater vi til våre barn? Setsuko Kuriokas verk “Shell mound” er sytråd og tegning på skjellsand. “Shell mound” er begrepet som blir brukt om avfallshauger rundt bosetninger i Jomontiden i Japan. Kari Glomsaas ser problemer med gjenvinning og søppelhåndteringen i en “kul flaske” et barn tok med hjem fra Tusenfryd, Kari sier “Problemet er søppelhåndteringen. Nedbrytningstiden for plast er uendelig lang i forhold til papir og tekstil” – det blir “Tusenfryd i tusen år”.
 
Vi har også Mamta B. Herlands “Distraction”, en digital collage med mange små bilder av søppel integrert i skyggen av et tre med en benk hvor mennesket kan reflektere – Irene Christensen  skulptur “Kildesortering”, laget av plastmateriell – Wendelmoed van der Veens sammensatte objekt “Expression”, laget av pappeske, plastkork, dorull, kjøkkenrull, poser – og Jingxin Gengs collage “Balanse” laget av plastbokser.
 
For mer informasjon om NWA kan du gå til:
 
https://nwaartistsgroup.wixsite.com/nwaartists
https://www.facebook.com/norwegianworldwideartists/