Det at det er 300-år siden 600 norske soldater på Blaker Skanse sikret at den hissige hæren til svenske-kongen Karl XII ikke nådde Christiania, må markeres med det mest ikoniske av alle norske hardrock-band: TNT.

TNT ble startet i Trondheim i 1982 av Dag Ingebrigtsen, Ronni Le Tekrø, Steinar Eikum og Morten «Diesel» Dahl. TNT slapp sitt første album allerede samme året bandet ble stiftet (bandets eneste album med norske tekster) og fikk en hit med sangen «Harley-Davidson». I august 1983 kom Morty Black inn i stedet for Steinar Eikum på bass, og året etter ble amerikanske Tony Harnell TNTs nye frontmann. Albumet “Knights of the New Thunder” ble utgitt i 1984 og ble et gjennombrudd for bandet, og de fikk stor oppmerksomhet utenfor landets grenser. Med videoen til «Seven Seas» fikk de en aldri så liten hit. Bandet vant Spellemannprisen 1987 i klassen rock for albumet “Tell No Tales” og låta  “10 000 Lovers (In One)” ble TNTs største hit. Bandet turnerte mye både i USA og Japan. TNT har totalt gitt ut totalt 17 album.

I 2017 har TNT fått seg en ny vokalist, og 22. november varmet bandet opp for de tyske superstjernene Scorpions for bortimot 6000 publikummere i Oslo Spektrum. Den nye vokalisten, Baol Bardot Bulsara fra Spania, leverte så det holdt. De som kjenner TNT vet hvordan vokalen skal høres ut og denne mannen fikk alt til å låte utrolig bra! Det kommer virkelig til å ta av når TNT inntar scenen på Blaker Skanse lørdag 30. juni. Samtidig blir det spennende å høre TNTs nye album som snart blir sluppet.