Bare en kornett med Harald Næss

Ta en pause fra julestria og bli med Harald Næss, Jan Fredrik Christiansen og Patrik Johansson på en reise gjennom kornettens gullalder.  Vi vil få høre musikk fra Frankrike, Danmark, USA, Russland og Tyskland.
 
Onsdag 20. desember kl 19:00 i Sørum Kirke. 
I Norge er kornetten godt kjent på grunn av skolekorps og Ole Edvard Antonsens flittige bruk av instrumentet.  Ellers i verden er det trompeten som får mest oppmerksomhet.
Harald Næss er solotrompetist i Kyoto Symphony Orchestra,  født og oppvokst på Sørumsand og har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole.  Han prøver å spille minst en konsert i året i hjembygda Sørum.
Jan Fredrik Christiansen er pensjonert solotrompetist fra Oslo Filharmoniske Orkester og Haralds trompetlærer gjennom 23 år.  Han er nå en flittig frilanser og reiser land og strand rundt og spiller.
Patrik Johansson er utdannet pianist ved Norges Musikkhøgskole og Musikkhøgskolan i Stockholm. Han har vært solist med flere orkestere, spilt recitaler og radio- og tv-opptak. Han var ansatt ved Norrlandsoperaen i 6 år.
Utdrag fra programmet:
Arban Fantasie brilliance – Clarke, The maid of the mist – Thorvald Hansen, Sonate – Brandt Concertstuck 1 – Bøhme Cornet Conserto