Åpningskonsert med Sølvguttene og Bård Bratlie

Sølvguttene, hele Norges julekor, kommer til Frogner kirke, torsdag 12. oktober kl 19:00.
 
Høstdråper er en ny kirkelig kulturfestival som foregår 12.–15.oktober i Sørum kommune. Hit til Sørum kommer landskjente og kjære artister fra det kirkelige kulturlandskapet. Vi har foredrag, konserter og dukketeater. Og tar sikte på å nå bredt ut til befolkningen i Sørum. Det skal være noe for alle aldersgrupper. Hvert arrangement i festivalen er tenkt som en livgivende dråpe som gir glede og vekst til kropp og sjel i høstmørke dager.

 

Dette blir stort! Sølvguttene ble stiftet i 1940. Fra starten av og fram til 2004 var Torstein Grythe korets dirigent, en innsats han har blitt hedret for. I 2001 mottok han Spellemannsprisens hederspris. Og han ble utnevnt til ridder av 1.klasse av St.Olavs Orden. Siden 2004 har den tidligere sølvgutten, sangeren Fredrik Otterstad vært kortes dirigent. Sølvguttene har turnert så vel innenlands som utenlands. De har gitt ut flere plater.
På åpningskonserten venter en rekke perler fra Sølvguttenes rikholdige repertoar. På denne konserten får vi også høre barytonen Bård Bratlie. Han er med jevne mellomrom innom kirkene våre. For to år siden gjestet han Sørum kirke og deltok på vårkonserten. Bratlie har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Han er bosatt i nabokommunen Nes. Han er freelance. Bård Bratlie deltar på en rekke konserter i inn- og utland, alt fra store oppsettinger med kor og symfoniorkester til kammerkonserter.
Bård Bratlie vil ha en liten soloavdeling, og han vil synge sammen med koret.
 

På konserten medvirker også Jan Erik Stensrud på orgel.
 
Billetter kan også kjøpes på Joker Blaker, Sørumsand Mix, Extra Lørenfallet og Frogner Lunsjbar. Eventuelle billetter til overs selges ved inngangen.