Blodklubb var en typisk husmannskost i gamle dager, men er kanskje ikke så vanlig i disse dager.
Opplev Sørum ble invitert hjem til familien Aanerud der Emma Guro tilbredte blodklubb. Jeg var også så heldig å få smake det ferdige resultatet og kan bekrefte at det smakte veldig godt!
Oppskrift og fremgangsmøte er som følger:
1,5 liter blod
0,5 liter vann
2 ss salt
2 store ts pepper
2 store ts nellik
0,5 pk allehande 2ts
ca. 2 kg rugmel
6 dl ister
1. Skjær ister i små terninger og krydre med salt og pepper. Lag små baller.
2. Bland blod, vann, krydder og mel til ganske tjukk røre. Tjukk nok til å bakes men ikke for tjukk, da blir klubben hard når den er kokt.
3. Ha en stor kjele med kokende, salta vann og ei tresleiv i, til å legge klubben på.
4. Baking: ha en bolle med hvetemel til å duppe hånda i.
Ta en passe sleiv med røre i godt melet hånd, legg på en isterball og litt mer røre til å dekke isteret. Form røra til en ball og legg den på tresleiva i det kokende vannet. La klubben ligge på sleiva til den neste er ferdig. Da setter den seg og holder fasongen.
5. Klubben kokes i ca. 1,5 time.
Den 29. november arrangeres Blaker Blodklubbfestival på Blaker Skanse. Bli med da vel!