Virtuositet og spilleglede

Sørumfestivalen avsluttes med konserten Ragtime and Rhapsody med Ophelia Orchestra i Blaker Kirke. Ophelia Orchestra ledes av den internasjonalt kjente ragtimespesialisten og pianisten Morten Gunnar Larsen. Orkesterets kjennetegn er seriøsitet kombinert med evnen til å underholde.

 

Vi kan glede oss til en kveld med svingende musikk, alt fra ragtime, foxtrot og tidlig jazz til latinamerikansk musikk. Ophelia Orchestra er et originalt innslag i norsk musikkliv som består av 10 kjole og hvitt kledde musikere. De tolker og formidler amerikansk populærmusikk fra ca 1900 til 1940. Orkesteret har en særegen blanding av strykere, blåsere og jazzkomp, og originalarrangementene fra tidsepoken gir orkesteret en varm og sjarmerende klang. Ophelia er kjent for å formidle musikken på en utadvendt og ofte humoristisk måte.

 

Ophelia Orchestra består av Morten Gunnar Larsen, piano, Morten Brenne, trompet, Svein Aarbostad, bass, Bjarne Magnus Jensen, fiolin, Birger Misteregger, percussion, Helge Sunde, trombone, Mikko Lapila, cello, Børre Frydenlund, vokal/merry japes/wheezes, Georg Reiss, klarinett/sax og Johnnie Harper, banjo /gitar.

 

En av mange CD’er som Ophelia har spilt inn ble gjort i 2002 da de hadde sitt første samarbeid med Kringkastingsorkesteret. Konserten og CD ble lovprist av kritikerne, blant annet med seks stjerner i Dagbladet.

 

I det amerikanske tidsskriftet “Mississippi Rag” i 1999 ble Ophelia kåret til det beste orkesteret i sin genre.

 

Vi kan glede oss til en stor konsertopplevelse.

 

Dato: Søndag 6. februar kl. 20.00

Pris kr. 250,-
Sted: Blaker Kirke