Syrisk musikk møter norske religiøse folketoner i Sørum kirke

Hva har jødisk musikk, arabisk musikk og norsk religiøs folkemusikk til felles? Det får ungdomsskoleelevene i Sørum høre på konsertene i neste uke.
 
Konserten «Musikk uten grenser» er et samarbeidsprosjekt mellom Sørum kulturskole (Den kulturelle skolesekken) og jubileumskomiteen og styret for kirkejubileet Sørum kirke 850 år.
Artistene er Ellayali, med leder Berit Bagøien Moe som er ansatt i Sørum kulturskole og bosatt på Strømmen, sangsolistene operasanger Ingegjerd Bagøien Moe fra Lillestrøm og sangeren Alexander Syria fra Syria.
 
Skuespiller Birgitte Viktoria Svendsen leser dikt med tema som ungdommen vil kunne kjenne seg igjen i og sogneprest Gunnar Sem Kristensen vil bidra med tekstlesning.
 
Konserten veksler mellom tekstlesning, dikt og musikk fra flere verdenshjørner.
 
Vi ønsker å sette fokus på hva de ulike kulturer har til felles. Det er ofte fokus på kulturelle forskjeller, men når det kommer til musikk, er det kun ett språk! Ved å oppleve kjent norsk / klassisk tonespråk sammen med jødisk og arabisk musikk, ønsker vi å gi skoleungdommen en helt unik opplevelse, hvor de selv kan få muligheten til å oppleve at de ulike kulturelle forskjeller beriker hverandre!
Det er ikke nødvendig å forstå , når det gjelder musikk er opplevelsen som er viktig .
 
Ellayali bygger broer mellom mennesker gjennom musikk. 13 musikere fra 7 ulike nasjoner skaper en magisk atmosfære med en unik blanding av arabisk-, kurdisk – og jødisk musikk norske folketoner og opera.
Her er spennende krydder fra mange kulturer smeltet sammen til en forrykende blanding!
I desember 2011 spilte de konsert i Marokko, som ble tatt opp av det nasjonale TV-selskapet i og sendt på marokkansk TV.
 
Ellayali har gitt ut CD-en: “Music Without Borders.” http://www.ellayali.com/
 
Her er link til en sang med Ellayali: Al furat / mitt hjerte alltid vanker, som er en blanding av arabisk musikk og en kjent, norsk folketone. Opptaket er fra avslutningskonserten som Ellayali hadde under Olavsfestdagene i Trondheim:
 

 
Birgitte er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Ansatt ved Oslo Nye Teater siden 1990. Har arbeidet ved Rogaland Teater, Nationaltheatret, Riksteatret, Teatret Vårt mfl. Oppsetninger og roller i utvalg: Hilde (Da Hilde ble 50), Trassalderen, Blind hevn, Åse (Peer Gynt), Linda (En handelsreisendes død), Lady Chiltern (Den perfekte ektemann), Puck (En midtsommernattsdrøm), Julie (Romeo og Julie). Film og TV: bl.a. En god nummer to, Upperdog, Lønsj, Nina i Måken, Erobreren, Småbyliv. Priser: Heddaprisen – Beste kvinnelige hovedrolle (Mary Tyrone i Lang dags ferd mot natt, Teatret Vårt) og Aud Schønemann-prisen. Spiller Mor Åse i Peer Gynt på Gålå i sommer.
 
Informasjon om tid og sted:
 
« Musikk uten grenser»
Konsert i Sørum kirke i forbindelse med Kirkejubileet (Sørum kirke 850år)
Tidspunkter (Det er 3 ulike tidspunkt for konsertene):
Tirsdag 12. april: 11:00
Onsdag 13. april : kl. 10:00
Onsdag 13. april : 11:30