Steen-Vidar Larsen & Co «En kveld med Cornelis»

Søndag 12. april kl 19:00 blir det “Vreeswijk og Jazz” på Festiviteten med Steen Vidar Larsen & Co.
 
– Vi har plukket ut et klingende knippe av Cornelis’ tydelig jazzinspirerte låter som vi elsker å leke oss med…på fullt alvor…! Her møter det arrangerte det improviserte og danner en levende musikalsk ramme om de sterke tekstene forteller Steen Vidar Larsen til Opplev Sørum. 
Vreeswijks melodiføring, harmonier, elegante frasering og timing røper at han hadde stor sans for jazz, blues og beslektede musikkformer; Nordisk folkemusikk, for eksempel… Visa «Telegram för en bombad by» er jo skrevet på den norske folkevisa «Ola, Ola, min eigen unge». Visa «Grimasch om morgonen» er også sterkt inspirert av folkevisetradisjonen.
 
I 1968 dro han til Rio de Janeiro for å være med i filmen «Svarta palmkronor». Da oppdaget han de latinske rytmene, og i særdeleshet sambaen! Videre jobbet han mye sammen med Jan Johansson og Georg Riedel… store, svenske jazznavn som tonesatte flere av hans tekster.
 
Cornelis var en svært kreativ og produktiv kunstner. I vårt jazzifiserte utvalg, blir det blant annet gjenhør med godbiter som; «Ångbåts blues», «Deirdres Samba»,  «Somliga går med trasiga skor», «Telegram för fullmånen», «Fåglar», «En visa om et rosenblad» m.fl.
 
Besetning:
Steen-Vidar Larsen, vokal og gitar
Frøydis Grorud, saksofon og fløyte
Stig Hvalryg, kontrabass
Ove Alexander Billington, Piano
Hermund Nygård, trommer.  

Konserten er støttet av Norsk Jazzforum
Salg av vin, mineralvann, kaffe og kaker
Billettpris Kr 150,- (for medlemmer kr 100,- )
Foto: Ellen Kristine Heltzen