SKANSESPILLET: Workshop og øvelser

På Blaker Skanse kan man høre høylytt latter ute på parkeringsplassen. Inne i Nansenbygget har skuespillere og regissører begynt med workshop og øvelser for Skansespillet 2013. Her er det fokus på å få impulser fra hverandre og kjenne på sine egne følelser og impulser. 

 

Mari Mehus, en av Skansespillets fantastiske regissører, har en egen unik evne til å få folk til å slappe av og komme i rett humør til kreativ utfoldelse. Hun har mange spennende øvelser på lur som blant annet hjelper aspirerende skuespillere til å føle seg komfortable i eget skinn sammen med andre. Under workshoppene blir skuespillerene kjent med hverandre og seg selv.

– Øvelsene bidrar til at man kan bli trygg til å dumme seg ut foran andre slik at man frigjør masse kreativ energi. I tillegg øker mestringsfølelsen og man får en trygghet på scenen forteller Mari Mehus.

 

Dette er kanskje øvelser de fleste av oss kunne hatt behov for og gir nok mye positivt tilbake både på og utenfor scenen.

 

Syntes du dette høres interessant ut? Da er du hjertelig velkommen til å møte opp i Nansenbygget hver tirsdag kl 1800 i mars.

 

Se hele fremdrifts- og prøveplanen her: http://www.skansespillet.no/documents/prveplan_2013.html

 

 

 

 

Kort om Skansespillet

Skansespillet dekker en bred historisk periode i Norges og Blakers historie. Vi blir kjent med de to ungdommene Lise og Daniel som sammen med gartneren gjør en historisk reise i tid og rom hvor de blir kjent med skansens historie og ikke minst med seg selv gjennom opplevelsene. Historien blir levende fortalt med musikk, sang, dans og store historiske hendelser.

 

Vi får møte en streng kommandant med store drømmer, en feltskjærer som lett tyr til flaska, løsaktige fruentimmere, gjøglere, stolte soldater og andre viktige historiske skikkelser. Spillet fremføres av en gjeng dyktige lokale amatørskuespillere, både nye og gamle skansespilltravere.

 

Vi kan love slag, kanoner, kjærlighet og alt som hører et flott spill til!

 

Manus av: Håkon Quiller
Musikk: Magnar Ousland
Regi: Mari Mehus og Henrik Berg Larsen

 

Alle foto Jørgen Kirsebom