Romeriksspillene presenterer:

Til sommeren setter Romeriksspillene fra Blaker Skanse opp et nytt historisk spill som har fått navnet “Arven”. Teaterstykket er Romeriksspillene sitt bidrag i 1814-jubileumet.

“Knut er en drømmer. Han har et inderlig ønske om å bli soldat, helt og til slutt offiser for å kunne vinne hjerte til den vakre Anna. Men først og fremst for å hedre sin fars ønske og minne. Utpå høsten 1814 blir det klart at vi er i Union med Sverige, og det er en fredens tid som ruller innover landet. Knut er blant de første til å bli dimmitert, og hans drømmer om ære og bringe arven videre går i knas. Hva er en soldat uten en krig? På sin reise for å vinne tilbake selvrespeskt og ære går han helt ned på bunnen for å bygge seg opp igjen. Men vil han klare det? Vil han få sin vakre Anna? Vil han bringe arven videre?”

Årets historiske spill er skrevet og regissert av Mari Mehus og Henrik Berg Larsen. De har begge lang fartstid i teater og film, og har jobbet sammen ved flere anledninger, bla. Romeriksspillene 2011 og 2013.  Spillet i år tar løselig utgangspunkt i virkelige hendelser og personer, og er en god blanding av virkelighet og ren fiksjon. I tillegg til soldater og andre tilhørende på Blaker Skanse, møter vi også Prins Christian Frederik, to skredeksperter fra Christiania og mestertyven og spillemannen Arve Brakar fra Høland.  Historiske personer som alle setter sitt preg på Blaker Skanse. Musikken er tilpasset tiden rundt 1820, og består av mye folkemusikk. Enten hentet fram fra glemselen av,-  eller komponert av Magnar Osland.

Urpremieren blir avholdt på Blaker Skanse 27. Juni 2014.

 

Teaterstykket blir satt opp på følgende datoer: 27. og 29. juni samt 4. og 6. juli.

 

Klikk her for å kjøpe billetter på nett.

 

For mere informasjon om utsalgssteder og aldersgrenser se våre nettsider: www.romeriksspillene.no.

 

Klikk her for å laste ned PLAKAT for å henge opp i nabolaget/jobben/klubbhus o.l. 

Vel møtt!