Publikumsfavoritt: Romeriksmesterskap i Hjemmebrygging

Den 18. mars er det duket for Romeriksmesterskap i hjemmebrygging igjen på Blaker Skanse. Denne gangen er det publikumsfavoritten som skal kåres. 

Publikum:

Publikumsfavoritt er en konkuranse der det er publikum som kårer sin favoritt blant hjemmebryggene som serveres. Alle som er med på arrangementet kan selv avgi stemme til sine favorittøl. Hjemmebryggere som vil delta med sine øl har selv ansvaret for å servere ølene sine.
Hva du som publikummer legger vekt på når du avgir stemme er helt opp til deg selv (smak, typeriktighet, fin stand, god historie, hyggelig brygger eller noe annet). Inngang koster kr 325 (gir også adgang til Irsk aften som starter kl 21). 
I skrivende stund er det 12 brygg som er meldt på i konkuransen. Det betyr at publikum kan smake blant annet på:

1. Milk Stout
2. White IPA (hvete IPA)
3. New England Imperial Pale Ale
4. American Pale Ale
5. Moderne Porter
6. Rav-farget hvete
7. IPA Harbergets Indian
8. Mexican Lager
9. Gårdsøl
10. IPA Friskus
11. Black IPA
12. Belgisk Blond

Deltagere:

Deltagere som skal stille ut øl må ha med minst 19 liter av hvert øl. Dette er for at mange nok skal få mulighet til å smake på ølet ditt. Du kan selvfølgelig ta med mer enn 19 liter, og om du bruker fat, flasker, cask eller noe annet er opp til deg. Det gis gratisbillett til bryggeren/bryggerne samt til én gjest eller en medbrygger per brygg. (F.eks så vil én brygger som stiller med ett brygg få én gratisbillett til seg selv og én til gjest eller én medbrygger. Bryggere som stiller med flere brygg får én gratisbillett for hvert av bryggene han har med seg. Altså, hvis en brygger stiller med tre brygg, så vil han få én billett til seg selv og tre billetter til gjestene sine.)
Du må selv ha med serveringsutstyr og andre ting du trenger. Du er ansvarlig for at ølet er klart til servering senest 17:00 på arrangementet.
Publikumsfavoritten vil få premier blant annet av BryggSelv og Norumbryggeriet. Norumbryggeriet vil brygge vinnerbrygget! Vinnerbrygget vil bli servert på Romeriksmesterskapet i november som er en ren flaskekonkuranse der dommere fra Norbrygg kårer vinneren.
Rigging for deltagere er mulig fra kl 15:00.
Arrangementet vil pågå fra kl 17:00-21:00.
Det blir også enkel servering av mat og ikke-alkolholdig drikke. 
Arrangementet skjer i samarbeid med Nedre Romerike Bryggerlaug, Norumbryggeriet, Bryggselv, Bryggeland, Opplev Sørum og Blaker Skanses Selskapslokaler.