On The Origin - utstilling av Ronja Allum i StasjonsGalleriet

Velkommen til en spennende utstilling i StasjonsGalleriet med arbeider av Ronja Allum, en av kunstnerne i KunstSkansen på Blaker Skanse. Ronja Allum har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Oslo med master i metall og smykkekunst, hun er medlem i NK (Norske Kunsthåndverkere). I dette prosjektet har hun samarbeidet med fotograf Aliona Pazdniakova.
Utstillingsåpning lørdag 18.mars kl. 13.00. Det blir grilling av kanapeer og formiddags skåling. Velkommen! 
Utstillingen vises til og med 2. april. Åpningstider: lørdag og søndag kl. 13.-16 og onsdager kl. 17-19.

«On The Origin» Chapter III, IV and V

«On the Origin of Body Language by Means of Natural, Will- Based Metamorphosis, or The Absorption of Wanted Forms in the Hunger for Expression.»
I smykkeprosjektet «On The Origin» leker jeg med ideen om en verden hvor mennesker kan absorbere eller speile deler av miljøet omkring seg, og ved hjelp av dette gro sine egne smykker. En virkelighet hvor smykker er en del av kroppsspråket. Dette prosjektet er en utforskning av grensene mellom det underlige, det vakre og det ubehagelige. Jeg ønsker å invitere til refleksjon rundt hvordan vi mennesker ikler og lar oss farge av naturen, hvordan vi bruker naturens former som et uttrykk for våre indre landskaper og hvordan denne tendensen kan være et resultat både av kjærlighet, begjær og frykt. 
Smykkene er laget for å bæres direkte på huden og jeg tenker på dem som hybrider mellom kostymer og smykker. Jeg benytter meg av mange ulike teknikker og materialer fra kostymedesign, som silikon og tekstil, i kombinasjon med mer tradisjonelle smykkematerialer som sølv og porselen. Denne eksperimenteringen med sammensetning av materialer er en essensiell del av arbeidsprosessen i prosjektet. 
Prosjektet er delt inn i kapitler som en bok. Arbeidene er fra en tenkt reiseskildring. Noen er på en oppdagelsesreise i denne verdenen hvor menneskene har egenskapen «Viljebasert metamorfose» – det som gjøre det mulig for dem å gro sine egne smykker. «On the Origin, Chapter III,IV, V»er den påbegynte dokumentasjonen av denne reisen. Det er en utenforståendes blikk som blir tilbudt oss, et blikk som ikke er utdypet med full forståelse eller innsikt i det som blir beskuet, men som ønsker å forstå og som søker å oppnå dette med en så samvittighetsfull dokumentasjon som mulig, gjennom fotodokumentasjon og innsamlet eksempelmateriale både fra naturen i denne verdenen og prøver på faktiske smykkeobjekter.