Levende og virkelig med Skinner til Frihet

Romeriksspillenes oppsetning «Skinner til Frihet» spilte for fulle tribuner. Fire av seks forestillinger var tilnærmet utsolgt! Det manglet ikke på superlativene på sosiale media.
 
Romerikes Blad: Romeriksspillene har tatt et godt teatergrep med sin ny produksjon “Skinner til Frihet”, Terningkast 5 av Jan Rudolf Pettersen.
Indre Akershus Blad: Togturen skaper levende kulisser, og man kan fra man finner seg et sete på Tertitten føle spenningen i kroppen, skriver Lene Barkenæs Svea.
Det hele begynner på Sørumsand, på stasjonen til den ærverdige Urskog-Hølandsbanen eller Tertitten. Det ringer i en bjelle for å signalisere at forestillingen begynner og ut kommer det marsjerende tyske soldater som begynner å flytte på publikum, som fører til at vi ikke lenger er bare publikum, men inkludert og en naturlig del av forestillingen. 
Det var en anelse guffent og kanskje litt utenfor enkeltes komfort sone, men samtidig veldig engasjerende. Historien ble med en gang veldig levende og virkelig. 
Turen med Tertitten forsterket denne opplevelsen, man kom så innpå historien og det hele ble virkelig og som om man hadde reist tilbake til okkupasjonstiden på godt og vondt. 
Historien var engasjerende, morsom, trist, tankevekkende og spennende. Det eneste negative at det virket som det hele gikk litt for fort, selv om forestillingen varte i to timer virket det absolutt ikke slik. 
Imponerende innsats av alle skuespillere. Mari Mehus og Henrik Berg Larsen er nok to personer som kommer til å gjøre stor karriere som både manusforfattere og regissører! 
 
Amatørerskuespillere er skuespillere fordi de elsker det, mens proffene gjør det for pengene sin skyld. Det er helt tydelig at skuespillerene hos Romeriksspillene elsker det de driver på med. De er karismatiske og har en utstråling som er til å ta og føle på.
 
Kulissene rundt stykket med hele Urskog-Hølandsbanen, både skinner, statsjonsbygg, bane og tog skapte en helt spesiell stemning. Det fungerte så utrolig bra!
Det var tydelig at publikum også elsket forestillingen med spontan stående applaus. Det var en fryd å se på!
 

{%SLIDESHOW_ID(39)%}