Kunstutstilling i StasjonsGalleriet

Kunstutstilling i StasjonsGalleriet  med vinnerne av kunst-konkurransen 8.-19. april 2015.
Tre kunstnere gikk til topps i årets kunstkonkurranse under SørumFestivalen; Sidsel Andersen fra Auli, Janne Korsmo fra Maura og Steen L. Petterson fra Frogner. 
Nå får de sin egen utstilling i StasjonsGalleriet fra 8.april der vi får se flere arbeider. Vi håper mange vil finne dit i tiden 8.-19. april. Sørum Kunstforening ønsker velkommen til utstillingsåpning onsdag 8.april kl. 19, øvrige åpningstider er: man-ons kl.16 – 18, og lør-søn kl. 12 – 16. 
 
For fjerde året på rad har Sørum kunstforening arrangert en konkurranse på Romerike. Av over hundre innsendte bidrag ble tre vinnere plukket ut i hver sin kategori. 
 
Kategorien Foto ble vunnet av Sidsel Andersen. Om vinnerbildet sier juryen:
 -Det er et intenst og fengende portrett. Personen forholder seg hemmelig bak et merkelig slør. Bildet tirrer nysgjerrigheten, det hele er mørkt og fremmed. Det er lite annet enn det klare blikket, skyggesløret og de ubesvarte spørsmålene å ta tak i. Komposisjonen er stram, både i mangle av farger og maskering.
 
Den største kategorien er Maleri og her gikk Steen L. Petterson til topps med «Spor». 
Bildet er gjennomført med strøk som gir liv i flatene. Kunstneren har et særpreg som er gjennomført i hele bildet. Uttrykket viser en skog man får lyst til å gå inn i. Man kan nesten høre lydene og kjenne luktene, heter det fra juryen.
Kategorien åpen klasse ble vunnet av Janne Korsmo med det grafiske verket «Kveld i byen». Om bildet sier juryen:  
-Bildet er spennende å se på. Et tydelig sentralt dybde-perspektiv forsterker ytterligere opplevelsen av bevegelse og retning. Silhuettene og lys skaper et kraftig mønster og en helhet som gir balanse og harmoni, samtidig som det gir spenning. Vi ser befriende abstraksjon og godt perspektiv.
Takk til juryen, som har bestått av kunstner Kari Nordheim, medlem av fagorganisasjonen Norske Billedkunstnere, Solvita Mellemberge – kunstutdannet fra Latvia, og Fotograf Yann Aker.