Jubileumsfeiring på Motangen med Sie Gubba og Barnas dag

Motangen Friluftsområde i Blaker kan skilte med 50 år i år. Dette skal feieres med både Barnas dag og Sie Gubba konsert! Passende er det vel at Bandet Sie Gubba også har jubileum i år. De har nemlig holdt på i 20 år.
– Vi ønsker å feire Motangen sammen med hele bygda. Både de minste og de litt eldre. Derfor så har vi invitert lokale organisasjoner til å stille opp med ulike aktiviteter for barn denne dagen. I tillegg vil det bli besøk av Petra politibil, ansiktsmaling, sukkerspinn, hoppeslott, stort loddsalg og ulike dyr. Handelsstanden i Blaker, Sørumsand og Aurskog har donert vellvillig premier, i tillegg har Opplev Sørum gitt oss to billetter til Dum Dum Boys og to billetter til Åge Aleksandersen konserten i sommer. Vi gleder oss og håper du tar med hele familien denne dagen.
På kvelden vil det lokale bandet On Purpose med lokale bandmedlemmer som Sverre Ingjer og Jonny Moen spille. Disse har forøvrig vært med på å forme Motangen igjennom mange år. 
Vi håper dette vil gi deg en god følelse før Trønderbandet Sie Gubba inntar scenen. De har nemlig vært og spilt i bygda flere ganger. Magne Almaas, gitarist i bandet sier det er TOPP og spille på Motangen. Gutta gleder seg som bare det, for hver eneste gang de har vært i Blaker har de blitt veldig godt tatt i mot og tror dette vil bli sommerens beste jubileumskonsert, noensinne! Han kan love at det garantert vil bli allsang, for de har komponert ett best-of-sett med låter fra nesten alle platene. 
Alle tekstene til bandet er skrevet på norsk – trøndersk. Dette gir de et eget særpreg, og på spørsmål om hvor Magne får inspirasjon til sangtekstene fra sier han: «Hehe, det er alt mulig. Men kvinnfolk er jo en inspirasjon i seg selv, ellers prøver jeg å ha ett skråblikk på samfunnet. Der jeg plukker opp litt her og der i media/samfunnet rundt meg.» Blant bandmedlemmene finnes det ikke noen damer, men i sangen «Så kom du» synger også ei dame med navn Emma Karlson. På turnéene tar gutta med ei lokal dame på denne duetten sammen med vokalist Petter Øien. Gutta ønsker derfor ei lokal dame til å være med å synge på konserten på Motangen 27.juni. Kjenner du noen som kan synge – ta kontakt med June-Mari Sennerud-Huserbråten.
I gjennom 50 år har det vært mange store band på scenen på Motangen, der i blant Wenche Myhre, og i sommer kommer også et av Norges største rockeband, kanskje vi til og med kan si det største. Nemlig Dum Dum Boys. Motangen er en veldig allsidig arena, hvor mangeulike artister kommer for å spille, men også mange ulike arrangementer. I gjennom Sie Gubbas historie har også de vært med på mange ulike arrangementer. Magne minnes Countryfestivalen på Vinstra i 2012 hvor de spilte sammen med Countryartisten Bobby Bare.
Med det skyter Petter inn med at de også har vært på mange ulike arrangement. Alt i fra festivaler til konserter samt direkte sendt tv. De har nemlig vært med i Melodi Grand Prix med sangen «Alt du vil ha». 
Gutta i bandet er veldig sammensveiset, og det sier Magne er veldig viktig for å kunne overleve på veien som band i så mange år. Men det kan kanskje bli litt diskusjon rundt musikkvalget mil etter mil. Øien foretrekker countrymusikk. Både gammelt og nytt. Mens Magne liker aller best artister som KISS, Iron Maiden og Sabbath. Nå setter dere snart snuta mot Motangen og Blaker. Hva kan vi forvente oss? 
– Ett band i toppform, godt humør, flinke arrangører, god stemning. Så håper jeg at alle tar med litt sol og sommer. Vi er nemlig ute med en ny singel som omhandler dette – så vi har i hvertfall gjort vårt. Sier Petter Øien med et smil om munnen. 
Vi i komiteen gleder oss til å invitere hele bygda til en skikkelig feiring! Vi ser tilbake på 50 flotte år, og jobber videre for at Motangen som arena kan stå i mange år til! Vi ønsker derfor å gi de yngste i samfunnet en flott dag, med mange ulike aktiviteter slik at de kan vokse opp med ei aktiv bygd rundt seg. Vi vil at Motangen skal bli en naturlig kulturarena for bygdefolket, istedenfor å dra til mer sentrale strøk. 
Vi kan tilby utrolig mange ulike arrangementer i løpet av sommeren på Motangen, og er utrolig stolt av at vi kan invitere til egen jubileumskonsert med Sie Gubba! Billetter selges på Joker i Blaker på forhånd, og i døra. Man må ha fylt 18 år for å komme på kvelden. 
Velkommen til Barnas dag og konsert med Sie Gubba på Motangen 27.juni!