Huseby Familieteater i Skedsmo presenterte Sørums egen historie som en familiemusikal! Stykket «Heksedråpene» hadde premiere torsdag 4. februar 2016. 
Sigurd Johnsson var mest sannsynlig den rikeste mann som har levd i Norge.  Han var gift med Filippa, datter av grev Hans von Neugarten Eberstein (Tyskland)Han var medlem av det norske riksråd, han var sysselmann, drottsete under kong Erik av Pommern, og han ble slått til ridder. Sigurds gods besto av 600 navnegårder, 900 bruksenheter. Foruten Sudrheim (Sørum), hadde han bl.a. Bjarkøygodset i Troms, Dønnagodset på Helgeland, Giskegodset i Romsdalen og på Sunnmøre, Stårheimgodset i Nordfjord og gods i Sunnhordland, på Shetland og Vestergøtland. Han eide også grunner i Bergen.
Da Kristoffer av Bayern døde uventet i 1448, måtte de tre nordiske land ha ny konge, og de fikk mulighet til å velge hver sin. Danmark valgte Christian av Oldenburg til Danmarks konge, Sverige valgte Karl Knutsson av slekten Bonde. I Norge var det et nasjonalt parti som ville ha en mann av Hårfagreætten til Norges konge, og Sigurd Johnsson var mannen. Historien forteller oss hva Sigurd svarte, men ikke hvorfor.
Jeg syntes det var gøy å fantasere litt over hva som skjedde den gangen for 568 år siden – derfor skreiv jeg musikalen Heksedråpene. (Manuset og musikken var opprinnelig en bestilling fra Skedsmo Musikk- og kulturskole for en del år siden.)
Hesksedråpene handler om Sigurd Johnssons småsøsken som har sine egne oppfatninger av hva det vil si å flytte fra Sørum og inn til Akershus festning. Det må de nemlig hvis Sigurd blir konge. Barna blir kjent med Hekse-Mari, opplever nøkk og alvedans – og de må prøve å leve opp til skikker som grevinne Filippa har tatt med fra hoffet i Tyskland. Spenningen bygger seg opp – til løsningen kommer på det store, årlige Sudrheimmarkedet.
Turid Lisbeth Nygård