Fotballkunstneren Mats Weinholdt kommer til Sørumsand

Fotballkunstneren kjent fra programmet “Norske Talenter” kommer til Sørumsand. Han viser fram sine utrolig fotballkunstner Kl. 13:00, lørdag 9. juni på HOVEDSCENEN.

 

>> Se hele programmet for Sørumsanddagene 2012.

 

Mats Dragseth Weinholdt (født 10. april 1985) er en norsk tidligere fotballspiller, nå en freestyle ballkunstner. 

 

I barneårene spilte Weinholdt fotball for Skeid, der hans far, forfatter og fysioterapeut, Tom Weinholdt, spilte på A-laget på 1960-tallet. Han gikk seinere til Gjelleråsen i ungdomsårene. Weinholdt spilte ving, og på banen var hurtighet kombinert med god teknikk hans varemerke.

Weinholdt var elev ved idrettslinjen ved Bjerke videregående skole fra 2001–2004, sammen med blant andre Mohammed «Moa» Abdellaoue og Bjørnar Holmvik.

 

Han gikk senere fra Gjelleråsen tilbake til Skeid, og har etter det vært innom Hønefoss, Skjetten og Lillehammer. I 2006 var han involvert i en alvorlig trafikkulykke, der han fikk en ryggskade som tvang ham til å legge opp som fotballspiller.

 

I 2008 bla Weinholdt kjent som en talentfull ballkunstner i fotball gjennom TV 2-programmet «Norske Talenter». Han kom der til finalerunden, men ble deretter stemt ut.

 

I 2010 var han én av to dansere for Bjørn Johan Muri i den norske finalen av Melodi Grand Prix. Med sangen «Yes Man» kom Muri på 4. plass i konkurransen som ble vunnet av Didrik Solli-Tangen.

 

På 90-tallet deltok han også i TV3-programmet Juniorsjansen der han imiterte og danset etter sitt store idol, Michael Jackson.

 

Kilde: Wikipedia 

 

Billedtekst: Mads Weinholdt underholdt i Lørenfallet før en 7. divisjons kamp for Sørum IL i 2009 (foto: Jørgen Kirsebom).