Familiemusikalen Oliver - framført av teatergruppa Tut & Kjør

Familiemusikalen Oliver

– framført av teatergruppa Tut & Kjør

Fra den 12. november fram til 20. november er Bingsfosshallen omgjort til London 1838. Når dette skrives så snekres kulissene bak sceneteppe og foran øves og forberedes det.
Tut og Kjør

I en verden der foreldreløse gutter selges for en femmer, hvor tyvebander fyller hullet etter familiens fravær, og hvor skillet mellom fattig og rik er malt med bred pensel, lot Charles Dickens sin udødelige klassiker utspille seg.  
Oliver Twist er historien om den foreldreløse gutten som flykter fra fattighjemmet han er vokst opp i, og til storbyen London. Her møter han hovedstadens fargerike karakterer og lurende farer. Og blant tyver, rikfolk, fattigmenn og drankere søker han lykken – en familie. 
Men selv om Oliver endelig blir en del av en kjærlig familie hos en rik mann, har også veien dit vært fylt med mennesker som gav han sin kjærlighet og omtanke – men som ikke foræres så mye som et kompliment når Oliver omsider er i rikere hender. Ifølge Fagin er Oliver skyldig i den største synden i verden – utakknemlighet.

Charles Dickens ”Oliver Twist” er et godt eksempel på hans uromantiske fremstilling av kriminelle og deres elendige liv. Og denne fremstillingen har satt sitt preg på de utallige oppføringene av Oliver, musikalen og teaterstykket. 
Men bak de mørke fasadene og fillete klærne gjemmer det seg fargerike og sprudlende karakterer som er alt annet en grå som mursteinsbyggene som omgir dem. Musikalen stiller med et rollegalleri som spenner fra det karikerte og parodiske, til det gravalvorlige og sørgelige. Dette har vært utgangspunktet for vår Oliver!

På scenen vil det stå over førti fargeklatter, karakterer hvor særtrekkene virkelig synes på utsiden. Over førti gnistrende skuespillere som med Dickens fortellerkunst i ryggen vil gi oss en Oliver vi aldri har sett før! I spektakulære kulisser, kostymer, rekvisitter og med den velkjente musikken – blåses det liv i århundrets største klassiker. 
Lars Kristian Flemmen har tidligere jobbet med en rekke teater-, TV- og kortfilmproduksjoner. Han har tidligere ført stykker som ”Little Shop of Horrors”, ”Flashdance”, ”Café Soire” og en rekke revyer til scenen, og i 2009 regisserte han ”Drømmen om Narnia” med Tut & Kjør. I TV-sammenheng har han virket som regissør, tekstforfatter og programleder. Nå er han engasjert som regissør for Alexander Rybaks juleturné og som tekstforfatter og regissør i film, teater og TV.
Bildetekst: Bilder fra de siste forberedelsene i Bingsfosshallen (Foto: Jørgen Kirsebom)