Etiopisk festmat på Meiergaarden - 24. mars

Man trenger ikke å reise med fly for å oppleve god og hjemmelaget afrikansk mat. Nå får du muligheten til å oppleve Etiopisk festmat på Meierigaarden, preparert av Jerusalem «Jerry» Girma (avbildet over – foto Jørgen Kirsebom).


Den 24. mars fra kl 17:00 er det duket for Etiopisk aften på Meierigaarden.

 

Jerry er en usedvanlig sjarmerende ung dame. Hun kom til Norge for 10 år siden og har utdannet seg som kokk. 

 

Doro WatHun skal forberede en buffet bestående av 8-10 retter. En av rettene kaldes Doro Wat og er en gryterett med kylling og godt krydder. Gryteretten nytes med enjera. Enjera er et mykt og flatt brød som kan minne litt om store pannekaker. 

 

Du blir oppfordret til å spise uten bestikk, med bare hendene, men hvis du ønsker å spise med kniv og gaffel blir du ikke nektet servering. Og selv om maten på etiopisk vis blir servert på en tallerken, og det er vanlig at alle rundt samme bord spiser fra samme tallerken, vil du få muligheten til din egen tallerken.

 

Undertegnede har ihvertfall hverken prøvd å spise etiopisk mat eller på etiopisk vis og gleder seg veldig til å prøve begge deler! Håper mange bruker denne anledningen til å prøve noe nytt.

 

Alle oppfordres til å bestille bord på forhånd. Pris kr. 250 per person.

 

Videoen nedenfor er et innslag fra NRK om etiopisk matkultur og etikette. 

 

 

Billedtekst: 

Bildet ovenfor er tatt av Richard (fra USA) og publiseres iht Creative Commons Licence (Wikicommons Media).