EKSTRASERVING: Skreiaften på Meierigarden

EKSTRASERVERING: Fredag 1. mars er det siste sjanse for Skreiaften på Meierigaarden i år. 

 

Skrei er en vandrende torskefisk, en egen art som skiller seg fra kysttorsken.  Når skreien er gyteklar vandrer den over 3000 km fra Barentshavet og tilbake til norskekysten for å gyte. Det skjer som regel fra februar til april. Mesteparten av skreien i Norge blir fisket i Lofoten.

 

Det sies at de norske vikingene var mest sannsynlig først ute med å gjøre skreien til en handelsvare så tidlig som på 900-tallet. Så det er mye som tyder på at skreien er blant de første norske eksportartiklene. 

 

Skrei er sett på som en delikatesse. Den serveres med rogn og torskelever.

 

Vi oppfordrer gjester til å forhåndsbestille bord.

 

Pris er kr. 345 per person og alle får 2 servinger. 

 

Billedtekst:

(Over) Skreitallerken hos Meierigaarden. Foto Jørgen Kirsebom

 

Meierigaardens superkokk, Luka, er usedvanlig dyktig på sjømat! Foto Jørgen Kirsebom.