«Det store togrøveriet på Tertitten»

Lørdag 6. juni under Sørumsanddagene. Dette er dagen for fart og spenning, i god gammel westernstil!
Slu røvere lusker rundt på området, og er ryktene som går i bygda sanne, om at de vil slå til og rane billettluken på Sørumsand, vil sheriffene trenge hjelp av barna som kommer denne dagen til å fange lømlene!
 
I forkant av hver togavgang foregår et spennende skuespill ved området rundt Tertittens stasjonsbygning på Sørumsand. Jakten på de frekke røverne fortsetter videre på togturen oppover mot Bingsfos, og på Bingsfos stasjon. Her er det pause på 35 min. hvorav 15 min. er satt av til togrøveri og resten til pause for frilek for barna, evt. om man ønsker nyte litt mat og drikke fra kiosken.
Barna oppfordres til å kle seg i cowboyklær denne dagen (dette gjelder for øvrig også de voksne). Finn fram cowboyhatten! Men det er helt frivillig å kle seg ut, alle er hjertelig velkommen til å bli med på arrangementet, i vanlige klær også. Det er lov å ha med kruttlapp pistoler.
 
Togrøveri -skuespillet starter 20 minutter før hver togavgang. Det er viktig at billetter kjøpes i god tid før disse starter, da billettluken er stengt under skuespillet. Det er ikke mulighet til å reservere eller forhåndsbestille billetter. Vi selger til en og en avgang av gangen. Se nettsidene vår for togrøveritider og priser.
 
Vi kjører hele 5 avganger denne dagen, alle tur/retur Sørumsand –Bingsfos. 
 
Program for dagen:
09:40 – 11:00 – Togrøveri
11:15 – 12:35 – Togrøveri
12:40 – 12:50 – Linedance oppvisning i parken v/Skedsmo Western Club
13:00 – 14:20 – Togrøveri
14:30 – 14:40  – Linedance oppvisning i parken v/ Skedsmo Western Club
14:40 – 16:00 – Togrøveri
16:15 – 17:35  – Togrøveri
 
Togturen varer 1 time og 20 minutter. Vi lover action og spenning fra ende til annen!
 
Det selges kun 3. klasse billetter denne dagen. Priser barn/honnør kr. 100,- og voksen kr. 150.- Det er dessverre ikke mulighet til å reservere, bestille eller forhånds kjøpe billetter til togrøveri. Billetter kjøpes i billettluken i forkant av hver avgang.
 
Det vil bli skutt med blankskudd og startpistoler under arrangementet, så små barn kan med fordel sitte på armen til en voksen. Vi deler ut ørepropper til de som vi ha. Øvre aldersgrense er 12 år.
 
Det vil skje mye i Stomperudparken denne dagen:
Odd Roar Stenby kommer med hest og prærievogn, og i år slår vi til og tilbyr turer uten betaling. For de minste barna til det være Shetlandsponnier til disposisjon, om man vil leie eller ri. Max. vekt på rytter er 35 kg. Eier og ansvarlig er Lene Wilberg. Dette vil foregå i alleen, mellom stasjonsbygningen og lokstallen. Kr. 20.- pr. tur. Hjelmer til utlån.
 
Sørumsand Libris vil ha stand med salg av kruttlapper, pistoler, cowboyhatter mm.
 
Sørum hagelag vil ha sitt årlige planteloppemarked i parken fra kl. 11-16.
 
Skedsmo Western Club vil sørge for liv og røre i parken mellom togavgangene. De vil lære bort Linedance-trinn til både små og store cowboyer, og holde danseshow
.
Uten mat og drikke, duger helten ikke! For påfyll av vått og tørt kan vi tilby både Amerikansk suppe med western- snert, i teltet der «Suppestasjon» holder hus, i regi av Rånåsfoss vel. Blaker skolemusikkorps holder kiosken på Sørumsand åpen i tillegg til kiosken på Bingsfos. Kiosken på Sørumsand tilbyr også grillmat.
 
 
Med forbehold om endringer.
 
Vi vil gjerne få sende en stor takk til den lokale «gjengen» i Sørum Western Raiders, som trofast stiller opp år etter år, så vi får gjennomført togrøveriene! Dere sprer mye glede til både små og store cowboyer, som elsker det årlige showet! Det er i 10. året i år, og årets jubileumsgjeng har fått god assistanse av barn og foreldre fra det lokalet barne og ungdomsteateret Tut og Kjør, for å dekke opp rollelisten. En stor takk til dere også for at dere stiller opp!
 
“If you climb in the saddle, be ready for the ride!” (Old West quote).