Bokbad med forfatter Roy Jacobsen

Forfatterkvelden er tilbake i SørumFestivalen! I år får vi besøk av Roy Jacobsen (1954), en spennende forfatter som i løpet av forfatterskapet har han vunnet en rekke priser. To ganger har han blitt nominert til Nordisk Råds pris, og med det tilhører Jacobsen toppsjiktet av norske forfattere. Han får stor anerkjennelse hos kritikere, men også fra publikum. Det viser salgstallene. Mange av bøkene hans er i tillegg solgt til utlandet.

Hans roman Vidunderbarn, er en høstens store salgssuksesser og skal gis mest oppmerksomhet denne forfatterkvelden. Fortellingen er en sterk barndomsskildring fra tidlig i 60-årene, om gutten Finn, moren og en mystisk liten halvsøster. For denne romanen er han i skrivende stund nominert til Brageprisen.

 

I tillegg skal vi innom hans øvrige forfatterskap. Jacobsen skriver ofte om det underliggende psykologiske spillet i samværet mellom mennesker. Med Seierherrene (1991) fikk han sitt litterære gjennombrudd og ble kjent for et større publikum. Mange lesere vil kanskje også kjenne til Frost (2003), Hoggerne (2005) eller Marions slør (2007)

 

For å sette oss i tidsriktig stemning til Vidunderbarn har vi med oss Fraunakoret. Det vil si, de heter ikke Fraunakoret lenger, men Fermate Vokal.

Koret som holder til på Frogner har etter 20 års korsang, besluttet å skifte navn.

 

Sammen med sin dirigent Ingrid Danbolt, har de hentet fram gamle slagere fra 60-tallet. Så her blir det rom for mimring for noen og enhver.

 

Forfatterkvelden har vært arrangert i ulike lokaler i bygda. I år skal vi være i kantinen til Sørumsand videregående skole, i lyse luftige og lekre lokaler. Det blir som tidligere år salg av kaffe, øl, brus og vin, og litt biteti.

 

Parkeringsplasser finnes i Vestbyvegen v/renseanlegget, ved rådhuset og ellers rundt i Sørumsand. Det er ikke tillatt med parkering inne på skolens område.

 

Kveldens bademester/konferansier er Karen S. Henriksen, bibliotekar ved Sørum bibliotek.

 

Bibliotekansatte og festivalledelsen gleder seg til en kveld med Roy Jacobsen – det håper vi du gjør også. Bli med på å gjøre bokbadet til en av festivalens mange høydepunkter.

 

Velkommen

 

Bilder – Fotografer:
– Roy Jacobsen: Siv-Elin Nærø
– Fermate Vokal: Anita Jacobsen/Indre Akershus Blad