Bluescafé med Rev. John Band

Fredag 29. januar kommer bluesbandet Rev. John Band til Sørumsand Misjonhus og SørumFestivalen. 
 
Tidspunkt: 29. jan kl 19:00
Pris: kr 200 for voksne 
Billetter kan også kjøpes i Vektergården på Sørumsand hos Sørum kommune avd. Plan og Næring. 
Bandet – som sannsynligvis er eneste bluesband i landet som frontes av en tidligere pastor – har skapt stor begeistring på bluesklubber og puber så vel som i kirker. Bandets har et vidt repertoar, og alt etter konsertanledning kan de sette fart på dansefoten – eller skape ettertanke og refleksjon.
Rev. John Band – har en fast besetning som består av: Jon ”Rev. John” Ultvedt (Piano, Hammond B3, trekkspill og vokal), Trond Ytterbø (gitar, munnspill, vokal), Simen Daniel Børven (bass)* og Arne Steinar Myrvang (trommer). 
”Rev. John” har et røft, bluesa preg i stemmen. Han spiller selv piano og Hammond B3. I tillegg har han skrevet mye av bandets musikk selv. Rev. John Band har et allsidig repertoar. Bandet spiller tradisjonell blues og gospel like så vel som mer funky og jazza ting. 
”Rev. John” – alias Jon Ultvedt – er opprinnelig fra Halden, men bor nå i Mysen. Allerede rundt 1970 ledet han et eget 12-manns band et par år – men så ga han seg teologien i vold, – og den musikalske karrieren var over før den hadde begynt.
Det skulle gå nesten 30 år, men så en søvnløs natt i Colombia i Sør-Amerika fikk ”Rev. John” se blueslyset. Han fikk ikke sove og satte Eric Claptons ”Unplugged” på repeat. Etter den natten har han aldri kunnet slippe bluesen. Han ble rett og slett ”omvendt”. Det har vakt oppsikt at en tidligere pastor og Colombia-misjonær reiser rundt med eget bluesband og opptrer like naturlig på bluesklubber og puber som i kirker og bedehus. ”Bluespastoren” – sannsynligvis landets eneste pastor med eget bluesband – ga i 2002 ut plata ”Two-Fisted Pastor”. I 2006 kom plata ”STRANGER”.  I 2010 kom ”Da jeg kom fram til perrongen hadde toget nettopp gått” – med bare norske tekster.
 
I 2014 – 2015 har «Rev. John» tatt initiativ til å arrangere, spille inn CD og spille en rekke konserter med sanger av Skiensmannen Aage Samuelsen – «Udødelige Aage-sanger i New Orleans-stil». Med et 10-manns band med musikere fra Aage Samuelsens hjemby har både plata og konsertene vakt oppsikt og fått god mottakelse. (Jon Ultvedt har bodd i Skien fram til 2015).
TIL SØRUMFESTIVALEN kommer Rev. John Band for å ha en «Blues-kafé». Dette blir en variert blueskonsert med lave skuldre og høy trivselsfaktor.
Mer info: www.johnbluesband.no
* Vikar på bass under Sørumfestivalen: Jan David Norrman som også har vært bassist i bandet tidligere.