Åpningskonsert: «Klassiske Perler»

Åpningskonserten til SørumFestivalen 2015 går av stabelen fredag 23. januar, og vil igjen bli en klassisk konsert. Denne gangen kommer operasanger Petter Simonsen, Glåmdal kammerkor, klavertrioen «Trio 92» og Ljuba Kalmykova. 
 

Petter Simonsen

Petter Simonsen er en profesjonell sanger og musiker. Han har studert sang med operasangerne Kjell Magnus Sandve og Jan Sødal. Han er medlem av og solist i mannskoret Gli Scapoli under dirigent Reza Aghamir. Simonsen har arbeidet i Den Norske Operas kor. Han sang hovedrollen i operaen Faust i Kristiansund i 2005. Han sang også i bisettelsen til oppdageren Thor Heyerdahl. 

Simonsen utgav i 2013 en soloplate; «Sjelefred, norske religiøse folketoner og salmer». Han komponerer mye musikk og kommer i 2015 med en ny soloplate, hvor alt er selvskrevet, både tekst og musikk.

Glåmdal kammerkor

Glåmdal kammerkor ble stiftet august 1995. Koret har 22 medlemmerKoret har vært engasjert i ulike oppdrag, som f eks orgelinnvielseskonserten i Strøm kirke sammen, med biskop Solveig Fiske i 2010. Repertoaret har vært fra Europeiske folketoner, til Bach H- moll messe. Korets dirigent er Stein Røe.
 

Trio 92

TRIO 92 ble stiftet septemer 2012 i Wien. Navnet «92» er fødselsåret til alle medlemmene i trioen. 
Den internasjonale trioen består av Maciej Skarbek fra Polen på piano, Loukia Loulaki fra Hellas på cello og Nadja Kalmykova fra Russland og Sørum på fiolin. Alle tre har studert ved den annerkjente musikkhøyskole «Konservatorium Wien Privatuniversitat».
Trioen har allerede spilt en rekke konserter i forskjellige land som Polen, Østerrike, Hellas, Italia, Kroatia og Portugal.
I april 2013 vant de førsteplass i den 8. Internasjonale Kammermusikk-konkuransen «Alpe Adria» i Italia og i oktober samme år fikk de 3. plass i den 3. Internasjonale Kammermusikkkonkuransen i Alcobaca (Portugal).
I desember 2013 debuterte gruppen i Wiens «Musikverein» som er regnet som en av de absolutt flotteste konsertarenaene i verden.
I mai 2014, etter en konsert i Athen, ble trioen intervjuet gresk radio og deler av konserten ble sendt på TV.
Høsten 2014 har de også fått Gina Bachauer Kulturpris i kategorien Kammermusikk.
Tidspunkt: kl 19:00, fredag 23. januar 2014 
Billetter: kr 250 
Billetter kan også kjøpes i resepsjonen i Vektergården hos Sørum kommune (avd. Plan, Næring og Kultur).
Begrenset antall billetter vil også være tilgjengelig ved inngangen. 
 
Last ned PLAKAT (heng på arbeidsplassen, nabolaget, foreningshuset, e.l.).